Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Viidakkorumpu tiesi – Bar Loosister on pizzakilpailun uusi haastaja Lahdessa

Rockbistro paljastuu ruokapaikaksi.

Rockbistro Bar Loosister paistaa hyvät haastajat kaupungin pizzatarjontaan. Vasemmalla seitan, oikealla kanapizza, johon tulee Ceasar-salaattia. Kuva: Katja Luoma

Jos tekee mieli pizzaa, ei ensimmäiseksi ajattele rokkimusaa soittavaa anniskeluravintolaa, jonka sisustukseen kuuluu pelikoneita ja biljardipöytiä. Helmikuussa Lahteen Vapaudenkadulle avattu Bar Loosister on juuri sellainen, mutta yllättää ruokailevan asiakkaan positiivisesti.

Etenkin paikan pizzat, nimenomaan vegevaihtoehdot, ovat saaneet kehuja. Jos viidakkorumpu kertoo että ”nyt on hyvää”, niin onhan se nähtävä.

Bar Loosister on Helsingin Kurvista Lahteen laajentanut rockbistro, joka mainostaa itseään rockväen olohuoneena. Lahdessa on samanlainen meno. Rockia ja biljardia, siinä konsepti tiivistettynä.

Hyvät veget

Iltapäivällä musiikki soi maltillisella volyymilla, vasta iltavuoro kääntää potikat kaakkoon eli soittaa lujempaa. Mikä tärkeintä, kaiuttimista tulevan ymmärtää musiikiksi myös musiikin normikuluttaja. Sweet home Alabamat ja Springsteenit soivat kuten rokkiväen baarissa pitääkin.

Ja se ruoka: näin äkkiseltään lueteltuna se kuulostaa samalta tusinatarjonnalta kuin keskustan monet kuppilat tarjoavat: pizzaa, hampurilaisia, muutama salaatti ja dippijuttuja pieneen nälkään.

Iltapäivällä musiikki soi maltillisella volyymilla, vasta iltavuoro kääntää potikat kaakkoon. Kuva: Katja Luoma

Ei anneta listan hämätä, menun tarkempi tarkastelu osoittaa, että tätä on tehty ajatuksella. Pizzalistan täytteet ovat mielenkiintoisia ja etenkin vegevaihtoehdot ovat houkuttelevia.

Lihan ystäviä ei ole unohdettu laajasta vegevalikoimasta huolimatta, mutta tällä kertaa porot ja chorizot jäävät. Omaan makuun osuu Caesar-salaatilla ryyditetty kanapizza, seuralainen ottaa sosiaalisessa mediassa kehutun seitanpizzan. Ruokajuomiksi vettä ja kolaa, vaikka talosta toki saisi muutakin.

Tarjoilija Anni Tirronen kantaa pöytään puulaudoille sijoitetut suuret, muodikkaasti soikeat pizzat. Alle vähän maukasta salaattia kuuman pizzan päältä – salaattia ei siis ole paistettu, jos joku nyt miettii sitä. Ja sitten itse asiaan.

Ai että! Ohut, rapea pohja on hyvänmakuinen. Kyllä, pohja on olennainen osa onnistunutta pizzaelämystä. Tomaattikastike on maustettu savuchilillä, se on samaan aikaan sekä tulinen että tomaattisen makea.

Seuralainen kehuu seitania, ja oikeassa ovat sitä kehuneet: tiiviin proteiinimassan sijaan täytteenä on hyvin maustettuja, erittäin ohuita lastuja. Chilin makuun sekoittuu kivasti makea päärynä.

Näitä ei kannata vertailla italialaiseen alkuperätuotteeseen, vaikka sama elementti nimessä onkin. Rockbistron versio on omaleimainen.

Kummastakin pizzasta pakataan puolet kotiinviemisiksi, sen verran niissä on kokoa.

Viikolla Bar Loosister avaa iltapäivällä kolmelta, viikonloppuisin jo puoliltapäivin.

Mervi Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi