Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Stora Enson Lahden tehtaan katolle vuoti 15 tonnia tärkkelysseosta - jauhetta pöllähti lähistölle, voi ärsyttää ihoa ja silmiä

Stora Enson Lahden aaltopahvitehtaalla havaittiin maanantaina rikkoutunut siirtoputki. Vika korjattiin ja puhdistustyöt jatkuivat vielä keskiviikkona. Arkistokuva. Kuva: Pertti Louhelainen

Stora Enson Lahden aaltopahvipakkaustehtaalla on havaittu rikkoutunut tärkkelysseoksen siirtoputki. Rikkoutuminen havaittiin myöhään maanantai-iltana ja vika korjattiin maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Rikkoutunut putki sijaitsee tehtaan katolla, jonne pääsi vuotamaan yhteensä noin 15 tonnia vehnätärkkelysseosta. Kattoa on puhdistettu imuautolla tiistaina ja keskiviikkona, ja puhdistustyöt saadaan todennäköisesti valmiiksi keskiviikon aikana.

Tärkkelysseos on kevyttä jauhetta, ja tämän takia sitä on kulkeutunut tuulen mukana tehtaan lähialueille, kuten Hennalan entisen kasarmialueen eteläiseen osaan. Stora Enson mukaan tuulen suuntaa tarkkaillaan puhdistustöiden aikana ja alueita tarkastetaan sen mukaisesti.

Saattaa aiheuttaa ärsytystä

Tärkkelysseos on valkoisenharmaata jauhetta, eikä näin ollen erotu lumesta. Sen voi havaita esimerkiksi autojen tuulilaseissa ohuena pölynä. Kostuessaan se muuttuu tahmeaksi eikä irtoa tuulilasista muuten kuin pesemällä.

Seos ei ole vaarallista ihmisille, eläimille eikä vesistöille. Stora Enson mukaan se on emäksistä ja verrattavissa esimerkiksi kodinpuhdistusaineisiin. Mikäli jauhetta joutuu iholle tai silmiin, saattaa se aiheuttaa ärsytystä. Tästä johtuen esimerkiksi tuulilasien puhdistuksen aikana kannattaa käyttää suojakäsineitä.

Tehtaalla on aloitettu selvitys putkirikon syystä.

Sohvi Auvinen
sohvi.auvinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi