Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Rakokiven päiväkodin kiinteistöissä tehostetaan ilmanvaihtoa

Nastolan Rakokiven päiväkodin kolmen kiinteistön sisäilmaan on tulossa parannuksia kevään ja ensi kesän aikana.

Lahden terveysvalvonnan arvion mukaan Rakokiven Rapparintien tiloissa on sellaisia vaurioita ja puutteita ilmanvaihdossa, jotka saattavat aiheuttaa herkimmille altistumista ja oireita.

Terveysvalvonta on kehottanut muun muassa säätämään Rapparintien tilojen ilmanvaihdon maksimiasetuksille ympäri vuorokauden. Tämän lisäksi rakennusta on ylipaineistettu ja ilmanpuhdistimia on sijoitettu eri puolille rakennusta. Myös perussiivouksen määrää lisätään. Ensi kesänä ulkoseinien ilmanvaihtokohtia tiivistetään ja aulan sekä väestösuojan edustojen lattiarakenteita korjataan.

Myös Rakokiven päiväkodin Niittytien tilojen rakenteita on tiivistyskorjattu. Kevään aikana ryhmätiloihin on tarkoitus asentaa tarpeen mukaan tuuletusikkunoiden tilalle ilmanvaihtokoneet.

Päiväkodin Huokokujan tiloihin ei tehdä korjauksia, vaan siellä olleelle toiminnalle etsitään korvaavia tiloja ensi syksystä alkaen.

Tiloissa on havaittu normaalista poikkeavaa hajua. Syytä on selvitetty kuntotutkimusmenetelmin eri puolilta rakennusta. Hajuhaitan todennäköisimpänä lähteenä on väliseinärakenteiden alaosissa havaitut vauriot sekä ilmatieyhteydet maaperään. Niin kauan kuin rakennuksessa on toimintaa, ilmanvaihto pyörii täydellä teholla ympärivuorokautisesti. Koko rakennukseen on sijoitettu useita ilmanpuhdistimia. Terveysvalvonta seuraa tilannetta Huokokujalla ensi syksyyn asti.

Rakokiven päiväkodin toimipisteissä on yhteensä kuusi ryhmää ja 116 hoitopaikkaa. Rakokiven päiväkodin eri toimipisteiden toiminta siirtyy keväällä 2021 valmistuvaan Rakokiven monitoimitaloon.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi