Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kolme soveltuvuustesteihin Padasjoen johtoon, päijäthämäläisille tuttu Muonion kunnanjohtaja edelleen mukana

Padasjoen uusi kunnanjohtaja valitaan lähiviikkoina. Tehtävään valittu aloittaa todennäköisesti elokuussa. Kuva: Pirjo Kamppila

Padasjoen kunnanjohtajan valinnassa henkilöarviointivaiheeseen siirtyy kolme hakijaa.

Nämä ovat Muonion kunnanjohtaja Lasse Peltonen, Tervon kunnan varhaiskasvatuspalveluiden esimies Mikko Latvala sekä haastateltavien joukkoon myöhemmin lisätty diplomi-insinööri, Suomen kuntatekniikan yhdistyksen toiminnanjohtaja Petri Koivula.

– Siinä on kolme ennakkosuosikkia. Luulen, että valinta näistä kolmesta tulee, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Antti Räsänen (kok.).

Kunnanhallitus päätti asiasta yksimielisesti tiistain kokouksessaan.

Räsäsen mukaan hakijoiden seulonta sujui lopulta muutenkin "hyvin suuren yksimielisyyden vallitessa".

– Kyllä ne (valinnat) vain loksahtivat aika yksinkertaisesti. Kun vähän aikaa pohdittiin, päädyttiin täysin yksimieliseen näkemykseen raadin kanssa. Raadissahan oli mukana koko kunnanhallitus ja valtuuston puheenjohtaja, Räsänen kertoo.

Tapaavat vielä valtuutettuja

Mahdollisesti jo tällä viikolla aloitettavissa henkilöarvioinneissa testataan soveltuvuutta tehtävään. Arvioinnin tekee Personnel Group -yritys.

– Tarkoitus on, että valtuutetut pääsevät tapaamaan kaikki nämä kolme, ellei jotain yllättävää tapahdu jo personnel-vaiheessa, Räsänen sanoo viitaten henkilöarviointiin.

Räsänen arvelee, että arviointi saattaa mahdollisesti pudottaa jonkun hakijoista.

Kaikilla on täydet edellytykset menestyä tehtävässä. Padasjoen kh:n puheenjohtaja Antti Räsänen (kok.)

– Harvoinhan soveltuvuustesti nostaa ketään ylös, mutta se saattaa mieluumminkin ehkä pudottaa jonkun.

Räsänen arvioi, että arviointivaiheeseen menee runsaat kolme viikkoa. Tämän jälkeen kunnanhallitus keskustelee hakijoista valtuutettujen kanssa, ja sen jälkeen tehdään valinta.

– Kaikilla (henkilöarviointiin valituilla) on täydet edellytykset menestyä tehtävässä. Esiintyminen ja ainakin ensimmäinen haastattelu onnistuivat heidän osaltaan hyvin. Tuntui, että kompetenssia ja yhteistyökykyä on.

Räsäsen kertoi ESS:lle aiemmin, että Padasjoki tarvitsee energistä, innokasta ja helposti lähestyttävää kunnanjohtajaa, joka kestää myös haastamista ja kritiikkiä.

Haastateltuja seitsemän

Valinta liittyy siihen, että Padasjoen kunnanjohtajana vuodesta 2002 toiminut Heikki Jaakkola jää syksyllä eläkkeelle.

Aloituspäivämäärä sovitaan tehtävään valittavan kanssa erikseen, mutta Räsänen arvioi, että uuden kunnanjohtajan tehtävät alkavat elokuun alussa.

Haastatteluun valittiin helmikuussa aluksi kuusi henkilöä 19 hakijasta. Kunnanhallitus lisäsi haastateltavien joukkoon Räsäsen ehdotuksesta vielä Koivulan nimen 18. helmikuuta.

Haastatteluissa olivat myös Padasjoen kehitysjohtaja Petri Jalkanen ja Akaan entinen kunnanjohtaja Aki Viitasaari sekä kaksi espoolaista: lakimies Vilppu Muuronen ja toimitusjohtaja Sami Suomalainen.

Ehdokkaista päijäthämäläisittäin tunnetuin on Muonion kunnanjohtajana pari vuotta toiminut Peltonen. Lahtelaislähtöinen Peltonen on Hollolan entinen kunnanvaltuutettu SDP:n riveistä. Hänellä on myös huippu-urheilutaustaa jalkapalloilijana.

Tuomas Haakana
tuomas.haakana@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi