Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Laskiaissunnuntain auringonpaiste veti runsaasti väkeä mäenlaskuun – Hollolan lumilautatapahtumaan rakennettu rinne toimi mainiosti myös pulkkamäkenä

Lahdessa suosituimpia pulkkailukohteita oli tuttuun tapaan Mukkulan ranta.

Viivivuotias Maisa Salmi pääsi ponin selkään Mukkulan rannan laskiaistapahtumassa. Kuva: Janne Nieminen

Laskiaissunnuntain auringonpaiste houkutteli runsaat joukot ihmisiä pulkkamäkien ääreen. Hollolassa lapsille ja lapsenmielisille oli tänä vuonna erityisen hyvät mahdollisuudet vauhdikkaaseen ulkoiluun, sillä viikonlopun Kuntasessarit-lumilautailutapahtumaa varten torille pystytetty rinne oli aamupäivän ajan pulkkailijoiden käytössä.

Hollolassa oli tänä laskiaisena poikkeuksellisen hyvät puitteet pulkkailulle. Kuva: Janne Nieminen

Puolenpäivän aikaan mäessä riitti vilinää, kun kelkkojen, pulkkien, liukureiden ja muiden menopelien kuskeja suhahteli alas rinnettä tasaisena virtana. 6-vuotias Ellen ja 7-vuotias Stella Pirhonen laskettelivat sulassa sovussa yhteisen rattikelkan kyydissä.

– Laskiaissunnuntaina olemme aina käyneet jossain mäessä. Nyt oli tosi hyvä, kun kodin lähelle rakennettiin tällainen. Olemme todenneet, että Hollolassa on alueen parhaat mäet muutenkin, kertoo siskosten äiti Jenni Pirhonen.

Mukkulassa riitti ulkoilijoita. Kuva: Janne Nieminen

Ensituntumaa lumilautailuun

Hollolan laskiaistapahtumassa ulkoilijat pystyivät halutessaan ottamaan pulkkailurinnettä pienemmässä mäennyppylässä tuntumaa myös lumilautailuun. Olli Salo hinasi kolmevuotiasta poikaansa Toivo Saloa mäen päälle kerta toisensa jälkeen.

Riikka Naukkarinen laski Mukkulassa yhdessä tyttärensä Lilian Naukkarisen kanssa. Kuva: Janne Nieminen

– Kerran vielä ja sitten mennään syömään, isillä on jo hirveä nälkä, ohjeisti Olli Salo poikaansa. Nuorempi Salo oli ensimmäistä kertaa lumilaudan päällä, eikä tuntunut saavan lajista tarpeekseen. Laskutkin sujuivat vakuuttavasti pystyssä pysyen. Ennen lumilautailua poika oli ehtinyt tulla myös pulkkamäestä alas riittämiin, ainakin jos isältä kysytään.

– Varmaan kymmenen kertaa, eihän täältä pääse pois ollenkaan, Olli Salo vitsaili.

Severi Nurmisen meno oli siinä vauhdikasta Hollolassa. Kuva: Janne Nieminen

Myös Mukkulassa riitti ulkoilijoita

Lahdessa esimerkiksi Mukkulan ranta täyttyi perinteiseen tapaan laskiaissunnuntain ulkoilijoista. Kunnianhimoisimmat pulkkailijat pääsivät kellottamaan aikoja ja kilpailemaan pulkkailusuorituksissa. Laskupuuhiin innostuivat perheiden pienimpien lisäksi myös monet aikuiset. Riikka Naukkarinen kiiti liukurilla alas rinnettä kuusivuotiaan tyttärensä Lilian Naukkarisen kanssa. Heille laskiaissunnuntain viettäminen Mukkulassa ei ole jokavuotinen perinne.

Olli Salo seurasi poikansa Toivo Salon elämän ensimmäisiä lumilautailusuorituksia. Kuva: Janne Nieminen

– Nyt kun oli näin hyvä keli, tulimme katsomaan, mitä tapahtumaa täällä on. Hyvä ja pitkä mäki ainakin, ja vauhdin hurmaa pääsee kokemaan, Riikka Naukkarinen kertoo.

Naukkarisille Mukkulan jyrkähkö ja pitkä rinne oli laskiaissunnuntaihin sopivaa ekstraa, sillä normaalisti kaksikko pulkkailee vaatimattomimmissa puitteissa.

Siskokset Stella ja Ellen Pirhonen olivat valinneet menopelikseen rattikelkan. Kuva: Janne Nieminen

– Taloamme vastapäätä on päiväkoti, jossa on sellainen pikkuinen hyvä mäki. Näin viikonloppuisin kun päiväkoti on kiinni, siinä tulee käytyä. Joskus on kiva ottaa pulkat mukaan ja lähteä vähän kauemmas.

Janne Nieminen
janne.nieminen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi