Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Messilän rannan kylpylähotellin kaava vireille – mahdollistaa toteutuessaan 1 100 uutta loma-asuntoa tai -huoneistoa

Havainnekuva Messilän alueelle kaavaillusta rakentamisesta. Kuva: Arkkitehtipalvelu

Hollolassa on käynnistynyt Messilän rannan kylpylähotellin mahdollistava asemakaavatyö. Suunnitelmalla varaudutaan 20 000 kerrosneliön laajuisen ja 200 huonetta käsittävän kylpylähotellin rakentamiseen. Kaikkiaan Messilään voisi tulla kaavan toteutuessa 1 100 uutta loma-asuntoa tai -huoneistoa.

Lue myös: Messilä Campingin emäntä Päivi Saarela ei unelmoi tulevaisuudesta – hän elää sitä nyt
 

Kylpylähotellia suunnitellaan nykyisen leirintäalueen paikalle. Maapinta-alaltaan 22 hehtaarin laajuinen kaava-alue rajautuu Rantatiehen, Jalkarannantiehen ja Vesijärveen. Hankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 28.2.–29.3..

Messilän matkailukeskuksen kehittämistä on suunniteltu vuodesta 2008 lähtien. Messilä–Tiirismaan osayleiskaavaa laadittiin pitkään, sillä työ venyi valitusten takia. Asemakaavastakin voi valittaa, mutta aiemmin käsitellyistä asioista ei voi valittaa uudestaan.

Kustannukset satoja miljoonia euroja

Messilä on Etelä-Suomen suurin laskettelukeskus, mutta Messilä Maailman tavoitteena on kehittyä ympärivuotiseksi matkailu- ja vapaa-ajankeskukseksi. Osayleiskaavan mukaan alueelle sopisi jopa 4 000 loma-asuntoa, jotka voisivat toteutua pitkän ajan kuluessa. Tällä hetkellä Messilän hotellissa, mökeissä ja aitoissa on yhteensä 220 vuodepaikkaa.

Tuleville vuosikymmenille kaavaillut investoinnit maksaisivat satoja miljoonia euroja. Niiden toteuttamiseen tarvitaan ulkopuolisia investoijia.

Kaavatyön kustannuksista vastaa Messilä. Ranta-alueen asemakaava on tarkoitus tuoda valtuuston päätettäväksi loppuvuodesta 2020.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi