Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hartolassa kopautettiin nuijalla suositukset nuorten kotiintuloajoiksi - miltä nämä ajat vaikuttavat?

Hartolan sivistys- ja hyvinvointilautakunta antoi kokouksessaan suositukset peruskoululaisten kotiintuloajoiksi. Alakouluikäisten suositeltu kotiintuloaika sunnuntai-illasta torstai-iltaan olisi kello 19, perjantai- ja lauantai-iltaisin kello 20.

Yläkouluikäisille lautakunta suosittelee kotiintuloajaksi sunnuntai-illasta torstai-iltaan kello 20, perjantai- ja lauantai-iltoina kello 22.

Hartolan Yhtenäiskoulun ruokalassa järjestettiin joulukuussa Me nuoret ja meidän nuoret -keskustelutilaisuus. Keskustelu järjestettiin, koska syksyllä kirkonkylällä oli tapahtunut tavallista enemmän ilkivaltaa. Keskustelutilaisuudessa linjattiin, että sivistys- ja hyvinvointilautakunnan tulisi antaa suositus lasten ja nuorten kotiintuloajoista.

Lue myös: Löperö vanhemmuus ei olekaan niin yleistä kuin voisi luulla - ESS:n kyselyn mukaan lähes kaikilla lapsilla on kotiintuloajat, joita he myös noudattavat
 

Kotiintuloaikojen suositusta on valmisteltu koulukuraattorin oppilaille tekemällä kyselyllä, lasten ja nuorten parlamentissa käydyllä keskustelulla sekä yhtenäiskoulun vanhempainillassa 11. helmikuuta. Vanhempainillassa käsiteltiin kuraattorin kartoittamia oppilaiden näkemyksiä kotiintuloajoista.

Ehdotus sopivasta kotiintuloaikasuosituksesta syntyi vanhempainillassa vanhempien ja paikalla olleiden koulun edustajien yhteisenä näkemyksenä.

Heini Kuusela
heini.kuusela@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi