Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hollolan elinvoimavaliokunta antoi lausunnon kierrätyspuistosta – "Lounaistuulen vaikutus otettava huomioon"

Kuva: Anssi Hietamaa

Uuden kierrätyspuiston vaikutuksia arvioitaessa on huomioitava haittojen ja rajoitteiden ohella myös mahdollisuudet ja synergiaedut, katsoo Hollolan elinvoimavaliokunta. Valiokunta antoi tiistaina lausuntonsa seudullisen kierrätyspuiston YVA-ohjelmasta eli ympäristövaikutusten arvioinnista.

Elinvoimavaliokunnan mielestä hankkeella on suuri merkitys Lahden seudun elinkeinoelämälle. Valiokunta huomauttaa, että Hollolassa ja Lahdessa on noin kymmenen jätteitä käsittelevää yritystä, jotka sijaitsevat nyt hajallaan.

– Hajasijoittuminen johtaa tilanteeseen, jossa niiden aiheuttamat haitat ympäristölle ovat myös hajasijoittuneet. Yritysten laajenemismahdollisuudet ovat myös rajalliset, valiokunta toteaa lausunnossaan.

Kuva: Anssi Hietamaa

Kierrätyspuiston sijaintipaikaksi ovat ehdolla Kehätien alue Hollolassa sekä Marjasuon, Loukkaanmäen sekä Matomäen alueet Orimattilassa. Hollolan elinvoimavaliokunnan mielestä synergiaetua syntyisi, jos kierrätyspuisto sijoittuisi Riihimäentien varteen rakentuvan yritysalueen sekä Nostavan logistiikka-alueen välille.

Valiokunta toteaa, että kierrätyspuiston aiheuttamat rajoitteet ympäröivään maankäyttöön on kuvattava tarkasti. Toiminta ei saa aiheuttaa merkittävää haittaa olevalle asutukselle tai uusille asuinalueille.

Valiokunta täydensi lausuntoaan Kari Sulosen (kok.) esittämällä lisäyksellä, että erityisesti Hollolan vaihtoehdossa on otettava huomioon lounaistuulen vaikutus pölyn, hajun, melun leviämisen arvioinnissa.

Uutta kierrätyspuistoa suunnitellaan Päijät-Hämeen Jätehuollon johdolla. Suunnitellun kierrätyspuiston toimintaan sisältyvät jätemateriaa­lien vastaanotto ja käsittely, kierrätys sekä uusioraaka-aineiden ja tuotteiden valmistus. Hankkeen YVA-ohjelma on nähtävillä helmikuun loppuun saakka.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi