Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Padasjoki haastattelee kuusi kunnanjohtajaehdokasta – joukossa Päijät-Hämeessä tunnettu Muonion kunnanjohtaja

Muonion kunnanjohtaja, Hollolan ex-valtuutettu Lasse Peltonen on yksi Padasjoen kunnanjohtajan virkaan haastateltavista ehdokkaista.

Padasjoen uuden kunnanjohtajan haku on edennyt haastatteluvaiheeseen. Kunnanhallitus kutsui haastatteluun kuusi henkilöä 19:stä hakijasta.

Haastatteluvaiheeseen valikoituivat Muonion kunnanjohtaja Lasse Peltonen, Padasjoen kehitysjohtaja Petri Jalkanen, Akaan entinen kunnanjohtajan Aki Viitasaari, lakimies Vilppu Muuronen Espoosta, Tervon kunnan varhaiskasvatuspalveluiden esimies Mikko Latvala ja toimitusjohtaja Sami Suomalainen Espoosta.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Antti Räsänen (kok.) pitää hakijamäärää hyvänä ja haastatteluun kutsuttujen ehdokkaiden tasoa korkeana.

– Kaikki ovat hyviä ja kehityskelpoisia ihmisiä, Räsänen summaa.

Räsäsen mukaan kuuden kärki erottui joukosta lopulta helposti. Kunnanhallitus valitsi haastateltavat yksimielisesti.

Räsäsen mukaan Padasjoki tarvitsee energistä, innokasta ja helposti lähestyttävää kunnanjohtajaa, joka kestää myös haastamista ja kritiikkiä.

– Vuorovaikutustaitojen pitää olla kunnossa. Kunnanjohtajan pitää sietää haastamista, hankalia paikkoja ja kritiikkiäkin. Ei saa olla herkkähipiäinen.

Omaa suosikkiaan Räsänen ei tässä vaiheessa hakuprosessia nimeä.

– En nosta ketään ylös, enkä pudota ketään alas.

Haastatteluiden jälkeen kunnanhallitus lähettää osan hakijoista testeihin. Padasjoen valtuusto valitsee uuden kunnanjohtajan kevään aikana.

Padasjoen kunnanjohtajana vuodesta 2002 toiminut Heikki Jaakkola jää eläkkeelle syksyllä.

Hollolan ex-valtuutettu ehdolla virkaan

Ehdokkaista päijäthämäläisittäin tunnetuin on Muonion kunnanjohtajana pari vuotta toiminut Peltonen. Lahtelaislähtöinen Peltonen on Hollolan entinen kunnanvaltuutettu SDP:n riveistä.

Tammikuun lopulla Peltonen ilmoitti eroavansa Muonion kunnanjohtajan tehtävästä. Pesti päättyy heinäkuussa. Eroa hän perusteli Ylen haastattelussa perhesyillä.

– Perhe oli viime talvena täällä [Muoniossa] mutta palasi etelään. Piti tehdä vaikea valinta perheen ja työn väliltä. Perhe voitti, Peltonen sanoi Ylelle tammikuun lopulla.

Peltosella on myös huippu-urheilutaustaa. Kuusysin kasvatti, entinen Veikkausliiga-tason jalkapalloilija pelasi urallaan Kuusysin lisäksi muun muassa FC Lahden ja FC Hämeenlinnan riveissä.

Haastatteluun kutsutuista Aki Viitasaarella on käynnissä oleva oikeusprosessi entisen työnantajansa kanssa. Akaan kunnanjohtajan virasta toukokuussa 2017 luottamuspulan vuoksi erotettu Viitasaari on valittanut valtuuston irtisanomispäätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Hämeenlinnan hallinto-oikeus hylkäsi Viitasaaren valituksen lokakuussa.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi