Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Sysmästä löydettiin syksyllä 21 kiloa amfetamiinia, epäilty jäi kiinni helmikuussa – Poliisi: ison erän markkinoilta vedosta aiheutuu vain hetkellinen häiriö

Hämeen poliisilaitoksen rikosylikomisario uskoo, että huumausaineet liikkuvat useampaa kuin yhtä linjaa pitkin.

Kahdessa muovikassissa oli 21 kiloa amfetamiinia.

21 kilon amfetamiinitakavarikko sysmäläisellä mökillä kuulostaa huikealta määrältä. Huumerikoksia tutkivan poliisin mukaan noinkaan suuren huume-erän takavarikko ei kuitenkaan sekoita markkinoita.

– Siitä seuraa hetkellinen toimintahäiriö, arvioi rikosylikomisario Pälvi Suokas Hämeen poliisilaitokselta.

Hän uskoo, että huumausaineet liikkuvat useampaa kuin yhtä linjaa pitkin. Sysmässä takavarikoitu amfetamiini oli poliisin käsityksen mukaan tarkoitettu Lahden seudulle ja muualle eteläiseen Suomeen.

Poliisin mukaan huumeita ostetaan myös varastoon. Nettikaupassa on tavallista ostaa kerralla iso erä, jolloin yksikköhintakin on edullisempi.

Tuloksena on lähes reaaliaikainen kuva huumetilanteesta.
Lue myös: Päihdekuntoutuksen tulee jatkua vankilan porttien sulkeuduttua - "Heti kun on pihalla, pitää tarttua kiinni johonkin", sanoo entinen lahtelaisvanki
 

Paras kuva eri huumausaineiden kokonaiskäytöstä Lahdessa on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella (Thl). Thl on tuottanut useitten vuosien ajan alueellista tietoa huumetilanteesta mittaamalla huumausaineita puhdistamattomista jätevesistä.

Tuloksena on lähes reaaliaikainen kuva huumetilanteesta.

Pitoisuuksien ja asukasmäärän perusteella Thl voi laskea, kuinka paljon esimerkiksi Lahdessa mitäkin huumausainetta käytetään.

Kehittämispäällikkö Aino Kankaanpää huomauttaa, että tuoreimmat Lahtea koskevat jätevesitulokset ovat vuodelta 2016, eikä hän halua tehdä laskelmaa noin vanhojen tulosten pohjalta.

Viime vuoden keväällä ja loppuvuodesta kerättyjen näytteiden tulokset valmistuvat tänä keväänä.

Epäillyn tekemisiä tutkitaan myös ajalta ennen viime syksyä

Liettualainen mies jäi kiinni rysän päältä viime viikolla noutaessaan kahta huumekassia. Ne olivat löytyneet jo viime marraskuussa.

Liettualainen profiloitui epäillyksi, sillä hän oli ollut viimeisin majoittuja ennen kassien löytymistä. Kun hän viime viikolla palasi samalla mökille Sysmään, poliisi otti hänet kiinni hänen ollessa lähdössä sieltä.

Miestä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta, jonka tekoaika alkaa kassien löytymisestä marraskuussa.

Mies on käynyt samalla mökillä useita kertoja ennen viime marraskuuta, ja poliisi tutkii hänen tekemisiään pidemmältä aikaväliltä. Myös hänen roolinsa huumausaineen maahantuontiorganisaatiossa on selvitettävänä.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi