Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Omia Nykäs-muistoja voi jakaa Museokioskissa ja Hiihtomuseon muistokirjassa

Lahden museot muistavat Matti Nykästä.

Mäkihyppylegenda Matti Nykäsen muistoa kunnioitetaan Lahden museoissa. Lahtelaiset voivat jakaa omia Nykäs-muistojaan niin Hiihtomuseossa kuin keskiviikkona avatussa Museokioskissa.

Museokioskissa on urheilijasta esittelyteksti sekä liitutaulu, johon muistonsa voi kirjoittaa. Hiihtomuseossa Matti Nykäsen arvokisamitalien vieressä on puolestaan muistelukirja. Molempiin on jo kirjoitettu muistoja.

– Ihmiset selvästi haluavat jättää oman kunnianosoituksensa Matti Nykäselle. Matti on kovasti monen mielessä. Museokioski on keskeisellä paikalla keskustassa. Halusimme, että myös siellä on mahdollisuus jutella Matista ja jakaa muistojaan heillä, jotka eivät pääse käymään Hiihtomuseossa, sanoo tutkija Susanna Korhonen.

Olympiavoittaja Matti Nykänen menehtyi maanantaina 55-vuotiaana.

Nykäsen kuoleman jälkeen mitalit siirrettiin Hiihtomuseon toimintaosastolle katutasoon toisen kerroksen näyttelytilasta, jotta ne ovat kaikkien museoasiakkaiden nähtävänä. Näyttelytila toimii Salpausselän kisojen aikana vip-tilana. Kisojen aikaan mitalien näkeminen vaatii myös kisalipun. Olympiastadionin remontin takia Nykäsen mitalit tuotiin Urheilumuseosta Lahteen jo pari vuotta sitten. Olympia- ja MM-mitalit pysyvät Hiihtomuseossa vielä ainakin vuoden loppuun asti.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi