Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden matkakeskuksen orastavaan parkkiongelmaan löytymässä ensiapua kadunvarresta, Radiomäeltä ja Launeelta

Tekninen ja ympäristölautakunta käsittelee viranhaltijoiden esityksiä tiistaina. Lautakunnan puheenjohtaja Francis McCarron (kok.) kutsuu esitettäviä väliaikaisratkaisuja hyviksi ja hoputtaa pysyvämpiä liityntäpysäköintiratkaisuja.

Matkakeskuksen orastavaan liityntäpysäköintiongelmaan on löydetty väliaikaisratkaisuja. Kuva: Pertti Louhelainen

Lahden Matkakeskuksen liityntäpysäköintiongelmaan on tulossa ensiapuratkaisu keväällä, mikäli tekninen ja ympäristölautakunta hyväksyy viranhaltijoiden esittämät väliaikaisjärjestelyt ja pysäköintilupien hinnat seuraavassa kokouksessaan keskiviikkona.

Lautakunnalle esitetään, että voimassa olevan joukkoliikenteen kausilipun omistajat voivat hankkia sähköisen kadunvarsipysäköintioikeuden 35 euron kuukausihintaan. Pysäköinti on mahdollista alueella Rautatienkatu – Puistokatu – Loviisankatu.

Lautakunnalle ehdotetaan myös, että Radiomäen pysäköintialueelle voi hankkia parkkiluvan 20 euron kuukausihintaan. Noin 40 alueen kiekkopaikoista muutettaisiin liityntäpysäköintipaikoiksi, joissa voisi pysäköidä maksullisella luvalla.

Lisäksi Launeen jäähallin eteläpuolella olevalle kentälle, kilometrin päähän Matkakeskuksesta, osoitettaisiin noin 150 maksutonta ja aikarajoittamatonta paikkaa.

Väliaikaisratkaisulle suuri tarve

Tarve väliaikaisille pysäköintipaikoille on suuri, sillä Matkakeskuksen länsipuolen rakentamisen käynnistyminen haukkaa keväällä nykyisestä noin 470 paikasta parisensataa. Väliaikaisratkaisun myötä kaikki käytöstä poistettavat parkkipaikat pystytään korjaamaan, sanoo kaupungininsinööri Jukka Lindfors.

– Uusia väliaikaisia liityntäpysäköintipaikkoja tulee ainakin sen verran kuin niitä poistuu käytöstä.

Väliaikaiset liityntäpysäköintijärjestelyt on tarkoitus ottaa käyttöön huhtikuun alussa samaan aikaan, kun nykyisiä parkkipaikkoja haukkaava rakennustyömaa Matkakeskuksen länsipuolella Jaksonkadulla alkaa.

– Väliaikaisratkaisuksi tämä on hyvä. Täytyy olla tyytyväinen, että viranhaltijat ovat kuunnelleet lautakunnan toiveita näin tarkasti. Tärkeintä on, ettei liityntäpysäköinti vaikeudu päiväksikään, sanoo teknisen ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Francis McCarron (kok.).

McCarron ei uskalla luvata koko lautakunnan puolesta, että asia ratkaistaan viranhaltijoiden esityksen mukaisesti, mutta sanoo ihmettelevänsä, jos lautakunta ei esitystä hyväksyisi.

McCarronin mukaan liityntäpysäköintiluvat kadunvarteen ja Radiomäelle ovat sopuhintaiset.

– Lisäksi maksuttomat paikat kymmenen minuutin kävelymatkan päässä ovat hyvä vaihtoehto, McCarron sanoo viitaten Launeen pysäköintialueeseen.

Pysyvämmät pysäköintiratkaisut työn alla

Selvitykset pidempiaikaisista liityntäpysäköintiratkaisuista jatkuvat. Kaupunki neuvottelee Senaatti-kiinteistöjen ja VR:n kanssa liityntäpysäköinnin laajentamisesta ratapiha-alueella. Alueen liityntäpysäköintipaikat olisi mahdollista saada käyttöön, kunhan Jaksonkadun remontti valmistuu vuoden lopussa. Lisäksi kaupunki aikoo edistää nykyisen Moisionkadun liityntäpysäköintialueen laajentamista viereiselle, kaupungin omistamalle tontille. Tontilla oleva kiinteistö on tarkoitus purkaa ja ottaa alue pysäköintikäyttöön. Suunnitelman mukaan alueelle tulisi 175 uutta pysäköintipaikkaa tulevana kesänä.

Lautakunnan puheenjohtaja McCarron hoputtaa pysyvämpiä ratkaisuja, kuten Radanpään arviolta 150 paikan pysäköintilaitoksen toteutumista.

– Meidän pitää hoitaa liityntäpysäköintiasia vakituisesti kuntoon. Ei mitään ikuisia kompromisseja tai väliaikaisia hiekkakenttiä, vaan kaikille toimiva kokonaisuus, McCarron sanoo.

Juttua muokattu 7.2. kello 12.50. Korjattu tieto siitä, että lautakunnan kokous on keskiviikkona, eikä tiistaina.

Korjattu 8.2. kello 12.42 karttaa.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi