Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Pienet tuotot halutaan korvata imagohyödyllä – lapsiperheiden kotipalvelu maksuttomaksi?

Hyvinvointiyhtymä ei nykyisin juuri saa tuloja lapsiperheiden kotipalvelusta. Kuva: Armi Salonen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä esittää lapsiperheiden kotipalvelun muuttamista maksuttomaksi. Yhtymän hallitus päättää muutoksesta ensi maanantaina.

Lapsiperheiden kotipalvelu on suunnattu lapsiperheille, joilla on vaikeuksia selvitä arkisista tehtävistään. Tällä hetkellä lapsiperheillä on mahdollisuus saada kotipalvelua kaksi ensimmäistä kuukautta maksutta, jonka jälkeen palvelu muuttuu maksulliseksi.

Maksuttomalla kotipalvelulla hyvinvointiyhtymä katsoo pystyvänsä panostamaan tehokkaammin kotipalvelun saatavuuteen. Asiakkaan näkökulmasta kynnys hakea palvelua madaltuu, kun maksuprosessi ei tuota lisätyötä asioiden hoitamiseen.

Ajatuksen taustalla on myös halu välittää viestiä Päijät-Hämeestä lapsiystävällisenä maakuntana.

Palvelun maksuttomuutta puoltaa hyvin pieni tulokertymä. Viime vuonna lapsiperheiden kotipalvelun asiakasmaksut tuottivat vain 4 500 euroa. Asiakasmaksupäätösten tekemiseen ja laskuttamiseen sen sijaan kului huomattava määrä työaikaa.

Lapsiperheet voivat saada kotipalvelua, jos arkisista asioista selviytyminen on vaikeaa esimerkiksi sairauden, synnytyksen tai vamman takia. Sitä voi saada myös erityisen perhe- tai elämäntilanteen perusteella.

Tukea voi saada muun muassa asumiseen, hoitoon ja huolenpitoon, toimintakyvyn ylläpitoon, lasten hoitoon ja kasvatukseen sekä asiointiin.

Viime vuonna kotipalvelua annettiin hyvinvointiyhtymän alueella 549 lapsiperheelle. Kotipalvelun tehtävissä työskentelee 29 lähihoitajaa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi