Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Asikkala myy kehitysvammaisten asumisyksikön Mehiläiselle

Yli kahden miljoonan kauppa Attendon kanssa on vielä tekemättä.

Asikkalan kunta myy Sinivuokon kiinteistön Mehiläiselle 700 000 eurolla. Kuva: Pirjo Kamppila

Asikkalassa sijatsevan kehitysvammaisten palveluasumisyksikön Sinivuokon myynti Mehiläiselle varmistui. Kiinteistön kauppahinta on 700 000 euroa.

Mehiläinen sitoutuu rakennuttamaan tontille uuden kehitysvammaisten palveluyksikön ja purkamaan nykyisen kiinteistön uuden valmistumisen jälkeen pois.

Kunnanhallitus hyväksyi sopimuksen maanantaina ja valtuutti kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbackan allekirjoittamaan sopimuksen.

Kauppa tulee voimaan ja kauppahinta maksetaan, kun uudelle palvelutalolle on saatu rakennuslupa ja sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran toimilupa.

Tällä hetkellä Sinivuokon toimintaa pyörittää Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, mutta jatkossa toiminta siirtyy yhtymältä Mehiläiselle liikkeenluovutuksella. Uuteen palvelutaloon siirtyy 15 asukasta yhtymän myöntämällä palvelusetelillä.

Sinivuokon työntekijöiden siirtymisestä yhtymästä Mehiläisen palvelukseen ei ole vielä varmaa tietoa, sanoo Ikola-Norrbacka. Sinivuokossa työskentelee kymmenkunta henkilöä.

– Myöhemmin näemme, kuinka moni nykyisestä henkilökunnasta vaihtaa yhtymästä Mehiläiseen.

Ikola-Norrbacka toivoo, että Sinivuokon asukkaat pääsevät siirtymään uusiin tiloihin jo tämän vuoden puolella. Rakennusaikataulu tarkentuu lähiaikoina.

Hoivakotikohu ei ole vaikuttanut Asikkalassa

Viime viikkoina käyty laaja keskustelu hoivakotien vakavista ongelmista ei ole saanut kuntalaisia olemaan yhteydessä kunnan ykköspoliitikkoon kunnanhallituksen puheenjohtajaan Juri Niemiseen (koku.), vaikka yksityiset palveluntuottajat ovatkin ottamassa aiempaa suurempaa roolia myös Asikkalan hoivapalveluissa. Nieminen huomauttaa, että järjestämisvastuu ja valvonta kuuluvat hyvinvointiyhtymälle.

– Tilaajavastuu on yksiselitteisesti yhtymällä, Nieminen sanoo.

Myöskään kunnanjohtaja Ikola-Norrbackaan ei ole oltu yhteydessä. Hän arvioi, että viime viikkoina vellonut laaja julkinen keskustelu pistää sekä palveluntarjoajat että valvojat parantamaan toimintaansa. Ikola-Norrbackalla ei ole tiedossa, että yhtymän tällä hetkellä pyörittämissä yksiköissä Asikkalassa olisi ongelmia.

Neuvottelut Attendon kanssa vielä kesken

Nieminen sanoo olevansa tyytyväinen Asikkalan saamiin tarjouksiin sote-kiinteistöistä. Kunta sai Sinivuokon ohella tarjouksia myös vanhusten palveluasumisyksiköstä Mäntyrinteestä. Parhaan tarjouksen teki Attendo, joka on valmis pulittamaan Mäntyrinne 1:stä ja 2:sta yhteensä 2,1 miljoonaa euroa.

Lisäksi kunta on vuokraamassa omistamaansa vanhusten palveluasumisyksikköä Honkarinnettä. Attendo voitti myös tämän tarjouskilpailun.

Kunnan ja Attendon sopimusneuvottelut Mäntyrinteestä ja Honkarinteestä ovat vielä kesken.

– Me olisimme valmiita etenemään nopeammin, mutta Attendossa mietitään vielä, Ikola-Norrbacka sanoo sen kummemmin erittelemättä yksityiskohtia.

Ikola-Norrbackan mukaan on epätodennäköistä, että Attendo voisi vielä vetäytyä Mäntyrinteen ostamisesta ja Honkarinteen vuokraamisesta.

– He ovat jättäneet meille tarjouksen, joten ei sen [vetäytymisen] pitäisi olla mahdollista, mutta eihän näistä asioista voi ihan varma olla.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi