Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Uusi Rehtiliike nimesi kaksi ehdokasta Lahdesta – toinen on vasemmistoliiton listalta pudonnut Seppo Korhonen

Seppo Korhonen on toinen Rehtiliikkeen ehdokkaista kevään eduskuntavaaleissa. Kuva: Sami Kuusivirta

Rehtiliike-niminen uusi kansanliike on asettanut eduskuntavaaleihin kaksi ehdokasta, jotka molemmat ovat Lahdesta. He ovat eläkkeellä oleva kone- ja metallialan opettaja, ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu Seppo Korhonen ja lahtelainen kirvesmies, ammattiosaston puheenjohtaja Taisto Ohtonen.

Valitsijayhdistys on kerännyt puolueiden ulkopuoliselle ehdokkaalle tarvittavat sata kannattajanimeä ja nimiä kerätään edelleen. Rehtiliike saattaa nimetä Hämeestä muitakin ehdokkaita.

Päijät- ja Kanta-Hämeessä toimiva Rehtiliike kertoo tarjoavansa eduskuntavaaleissa aidon poliittisen vaihtoehdon oikeistohallituksen "epäoikeudenmukaiselle, työnantajapiirejä ja rahavaltaa suosivalle politiikalle". Kansanliike haluaa toimia syrjintää ja eriarvoistamista vastaan ja turvata työllisyyttä, koulutusta sekä arvokasta elämää ja vanhuutta.

Korhonen oli alun perin vasemmistoliiton listalla, mutta piirihallitus pudotti hänet ehdokkaiden joukosta. Vasemmistoliiton valtuustoryhmä päätti marraskuussa erottaa hänet ryhmästä puolen vuoden määräajaksi puoluetta vahingoittavan kirjoittelun vuoksi. Korhonen epäili, että ehdokaslistalta syrjäyttäminen oli vaalilain vastaista.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi