Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden Kortteliliiga 50 vuotta

Lahden Kortteliliigan vuosi: 12 lajia, 450 joukkuetta ja 5 000 ottelua

Toiminnanjohtaja Jake Ropposen mukaan paras palkinto yhteiskunnalta olisi, että lajien suorituspaikat olisivat kunnossa ja niitä olisi tarjolla kohtuuhintaan.

Koska Lahti on Suomen mölkky-pääkaupunki, kuuluu laji itseoikeutetusti Kortteliliigan lajivalikoimaan. Jake Ropponen on johtanut Kortteliliigaa vuodesta 1990. Kuva: Vesa Tapiola

Kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on nykymaailmassa kovaa, mutta Lahden Kortteliliiga sen kun porskuttaa. Liigassa on jäseniä noin 4 000.

Kortteliliigaa vuodesta 1990 johtaneella Jake Ropposella, 61, on valmiina muutama syy siihen, miksi liigan suosio pitää.

– Pitkä historia. Tämä on lahtelaisten tapa viettää vapaa-aikaa hyvässä porukassa. Pienjoukkuefutis, säbä, uudet lajit, mimmisarjat ja senioritoiminta ovat tuoneet uutta porukkaa, toiminnanjohtaja sanoo.

Vireästä senioritoiminnasta Ropponen nostaa esimerkiksi senioritenniksen, jota pelataan keskiviikkopäivisin Kisapuiston hallissa.

Tarjolla tusina lajia

Kortteliliigan aktiivitoiminnassa on mukana yli 450 joukkuetta. Vuositasolla pelataan yli 5 000 ottelua.

Lajeja on tarjolla tusina. Määrä elää kiinnostuksen mukaan. Liiga pyrkii järjestämään jäsenilleen sellaista toimintaa kuin nämä haluavat.

– Jäseniä kuunnellaan. Toimisto ei lajeja keksi. Viimeksi uutena lajina tuli mukaan golf. Lajin tasoitusjärjestelmä sopii Kortteliliigan henkeen. Ensimmäinen mestaruusturnaus pelattiin viime elokuussa Takkulassa, mutta tulevaisuuden peliformaatti on vielä mietinnässä, Ropponen sanoo.

Tämä on lahtelaisten tapa viettää vapaa-aikaa hyvässä porukassa. Jake Ropponen

Kaikkiin lajeihin ei riitä harrastajia. Rullakiekko ehti olla liigan ohjelmassa parikymmentä vuotta, kunnes loppui vuonna 2016.

– Kesälentopallo ja pesäpallo hyytyivät. Ne olivat aikanaan isoja juttuja. Biljardia pelattiin ja bowlsillakin oli muutama hyvä vuosi.

E-urheilussa olisi jäsenpotentiaalia.

– E-urheilua eivät jäsenet ole kyselleet, mutta seuraamme kehitystä. En osaa sanoa, istuuko se luontevasti meidän toimintaan.

Kortteliliiga palkittu monella palkinnolla

Kortteliliiga on saanut Päijät-Hämeen Liikunnalta ja Urheilulta Vuoden terveysliikuttaja -palkinnon vuonna 2006 ja Vuoden liikuttaja -palkinnon 2014 sekä Päijät-Hämeen Maakuntaliitolta Päijät-Häme-mitalin 2008.

Suomen urheilugaalassa Kortteliliiga oli ehdolla vuoden 2011 urheilukulttuuriteoksi, mutta jäi toiseksi.

Toiminnanjohtaja Ropposen mukaan paras palkinto yhteiskunnalta olisi, että lajien suorituspaikat olisivat kunnossa ja niitä olisi tarjolla kohtuuhintaan.

– Porukan saamme liikkeelle, mutta kenttiä emme pysty rakentamaan tai hoitamaan, hän sanoo.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi