Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Koulukiusaamista kommentoineen sysmäläisrehtorin käytöstä käsitellään tiistaina kunnan hyvinvointivaliokunnassa

Sysmän yhtenäiskoulun kiusaamistilanne ja rehtorin kommentointi sen syistä nousi valtakunnalliseksi uutiseksi tammikuun alussa. Kuva: Sami Lettojärvi

Sysmän rehtorin Tuula Vuorisen mediaan antamia haastatteluja ja hänen johtamansa Sysmän yhtenäiskoulun koulukiusaamisasiaa käsitellään tiistaina illalla Sysmän hyvinvointivaliokunnassa. Esityslistan mukaan hyvinvointivaliokunta keskustelee kiusaamisasiasta, medialle kiusaamisasiasta annetusta haastattelusta sen seurauksista.

Sysmän koulukiusaamistapaus ja rehtorin kommentit nousivat valtakunnalliseksi puheenaiheeksi tammikuun alkupuolella annetusta haastattelusta, jossa yhtenäiskoulun rehtori kommentoi koulunsa koulukiusaamislukuja.

Ylen MOT-ohjelma oli soittanut rehtoreille, joiden koulussa esiintyy kouluterveyskyselyn perusteella erityisen paljon kiusaamista.

Sysmän hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Jaakko Palvaila on sanonut aikaisemmin, että pitää Vuorisen lausuntoja koulukiusaamistapauksessa järkyttävinä.

Vuorinen sanoi MOT-ohjelman haastattelussa muun muassa, että kummastelee joidenkin oppilaiden tarvetta korostaa erilaisuuttaan, kuten seksuaalista suuntautumistaan ja että ajattelee näiden oppilaiden hakevan huomiota sitä kautta.

Hyvinvointivaliokunnan listalla on myös kouluhyvinvointityöryhmän perustaminen, joka liittyy niin ikään kunnassa esille nousseisiin koulukiusaustapauksiin.

Heidi Nikunen
heidi.nikunen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi