Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Nuorten MM-hiihdon avajaisista tuli hyytävä kokemus – Säkkijärven polkalle taputtivat silti ulkomaalaisetkin

Nuorten hiihdon MM-kisat keräsivät maanantaina 400–500 katsojaa Lahden urheilukeskukseen, jossa kansainväliselle yleisölle oli tarjolla urheilijoiden lippukulkue sekä kuorolaulua. Kisojen pääsihteerin Aino-Kaisa Saarisen mukaan urheilutapahtuman järjestelyt ovat onnistuneet hyvin. Hiihtäjälegendalla on lisäksi jo näkemys siitä, kuka nuorista naishiihtäjistä voi yltää samanlaiseen menestykseen kuin hän.

Lotilan koulun Laulupuu-kuoro esitti yleisölle muun muassa "Säkkijärven polkan" ja ruotsalaisen Abba-yhtyeen "Waterloo"-hitin. Kuva: Juha Peurala

Lahden urheilukeskuksessa oli maanantaina -18 asteen pakkasessa kirjaimellisesti hyytävä tunnelma. Stadionin istuinrivistöt ammottivat tyhjyyttään, ja hiihtäjät vetivät harjoituslenkkejä maskit kasvoillaan.

Siinä vaiheessa, kun avajaisjuhla alkoi, niin paikalla oli kuin olikin 400–500 katsojaa, kuoro ja lippukulkueeseen osallistuvia urheilijoita.

Kansallislauluja ei soitettu muille kuin kisojen isäntämaalle Suomelle, mutta Lotilan koulun Laulupuu-kuoron "Säkkijärven polkalle" taputtivat muutkin kuin suomalaiset.

Ohjelma oli lyhyt ja tiivis. Tässä lämpötilassa se oli oikea valinta.

Kannustajia liian vähän

Avajaisissa ollut lahtelainen Erica Wexler oli pahoillaan, ettei yleisöä uskaltautunut paikalle sen enempää. Pienestä porukasta ei irronnut urheilijoille suosionosoituksia kuin vain rajallisesti.

– Harmittaa urheilijoiden puolesta.

Lue myös: "Tsemppiä Anita" ja pronssia tuli! - katso Lahden MM-kisapäivä kuvina
 

Wexler antoi kisajärjestäjille tunnustusta edullisista lipuista etenkin, jos hintoja vertaa Salpausselän kisojen lippujen hintoihin. Hänen mielestään ennakkomainonta nuorten MM-kisoista olisi kuitenkin saanut alkaa jo aikaisemmin.

Tyttärensä kuoroesiintymistä seurannut Regina Tilk oli samoin sitä mieltä, että tapahtuman ennakkomarkkinointi olisi voinut alkaa aikaisemminkin. Itse avajaisjuhlalle hän antaa tunnustusta siitä, ettei ohjelma kestänyt liian pitkään.

Kiitosta on sadellut

Nuorten MM-hiihtojen pääsihteerillä Aino-Kaisa Saarisella on pitänyt kiirettä. Hän on ehtinyt muun muassa neuvomaan kisajoukkueiden jäseniä, delegoimaan töitä alaisilleen ja lohduttamaan mäessä kaatunutta naishiihtäjää.

Saarisen mukaan kisoista on sadellut kiitosta joka suunnasta. Pääsihteeri antoi käytännön yksityiskohtien hoitamisen kahdelle työntekijälleen, ja he ovat osoittautuneet luottamuksen arvoisiksi.

Lahden urheilukeskukseen olisi maanantai-iltana mahtunut enemmänkin yleisöä seuraamaan nuorten MM-hiihtojen avajaisia. Kuva: Juha Peurala

Aino-Kaisa Saarinen myöntää, että paikalla olisi ollut enemmän ihmisiä, jos ilma olisi ollut vähän lämpöisempi. Hän kuitenkin muistuttaa, että säätila lauhtuu ja kisat jatkuvat.

Oheisbilettäminen on ohjelmatarjonnasta jätetty vähiin. Voimat keskitetään itse kilpailutoimintaan ja suorituspaikkojen kunnossapitoon.

– Me olemme täällä urheilijoita varten, painottaa Saarinen.

"Evestä" seuraava supertähti?

Nuorten hiihdon MM-kisoissa voi tarkkailla myös, ketkä ovat nousemassa maailman huipulle. Suomen naishiihdon terävintä kärkeä edustavat kisoissa muun muassa Anita Korva, Eveliina Piippo ja Johanna Matintalo.

Pitkän ja näyttävän hiihtouran tehnyt Aino-Kaisa Saarinen hymyilee kysymykselle, ketä hän veikkaa seuraajakseen.

– Kenen niskaan ne paineet nyt heittäisi... Eve (so. Eveliina Piippo) on hiihtänyt hyvin. Siinä on yksi kandidaatti.

Raja ei ylittynyt

Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi on tyytyväinen siihen, että pakkanen on pysynyt kriittisen rajan paremmalla puolella ja hiihdot on pystytty viemään läpi. Kisat jatkuvat ensi sunnuntaihin.

Nuorten MM-hiihdot ovat Haapasalmen mukaan tapahtuma, jonka järjestämisestä käydään kilpailua. MM-kisat olivat jo menossa Sotkamon Vuokatille, mutta Vuokatin hyppyrimäen kunnon vuoksi urheilutapahtuma siirrettiin Lahteen.

Haapasalmi luonnehtii isäntäpaikkakuntaa kohteliaisuuksilla, joita Lahdessa on totuttu kuulemaan.

– On hieno juttu, että nuorten MM-kisat ovat nyt näin upeissa oloissa. Kisat pidetään yhdellä maailman parhaimmista hiihtostadioneista.

Petri Koivisto
petri.koivisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi