Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Säiliörekka ja kaksi henkilöautoa kolaroivat Hollolassa - kaahari aiheutti vaaratilanteen Nelostien kehätietyömaalla Lahdessa

Säiliöyhdistelmä ja henkilöauto kolaroivat sunnuntai-iltana Hollolassa. Onnettomuus sattui Hämeenlinnantiellä eli valtatiellä 12, Kansankadun risteyksessä, puoli yhdeksän aikaan.

Säiliörekan lastina oli suolahappoa. Päivystävän palomestarin mukaan siihen ei tullut vuotoja.

Säiliörekan kuljettaja oli ajanut Tampereen suuntaan valtatietä 12:lla, kun liikennevalo oli vaihtunut punaiseksi. Kuljettaja kertoi, ettei ollut saanut yhdistelmää pysähtymään.

Säiliöyhdistelmä törmäsi kahteen Kansankadulta tulleeseen henkilöautoon. Toinen autoista sinkoutui törmäyksen voimasta päin liikennevalotolppaa. Toiseen autoon tuli vain raapaisu etupuskuriin.

Kukaan ei loukkaantunut vakavasti, mutta toisen henkilöauton kuljettaja käsi tarkastettavana Päijät-Hämeen keskussairaalassa.

Poliisipartio totesi, että yhdistelmän nopeus oli onnettomuushetkellä sallitun rajoissa. Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Liikenne takkuili onnettomuuspaikalla pelastus- ja raivaustöiden ajan. Se alkoi 12-tiellä sujua taas normaalisti puoli kymmenen aikaan. Liikenne risteykseen Kansankadulta oli pitkään poikki.

Kaahari suistui Nelostien keskilumeen

Myös Nelostiellä Lahdessa sattui sunnuntaina iltayhdeksän aikaan liikenneonnettomuus. Henkilöauto suistui Nelostien keskilumeen Pippon moottoriradan kohdalla, jossa on alennettu nopeusrajoitus eteläisen kehätien työmaan takia.

Paikalle tullut poliisipartio sai tietää, että espoolainen nuori mies oli ajanut pohjoisen suuntaan huomattavaa ylinopeutta ohitellen autoja oikealta ja vasemmalta. Viimeisen ohituksensa jälkeen mies oli menettänyt autonsa hallinnan ja auto pyörähti Nelostien keskilumeen.

Kuljettaja ja autossa ollut koira eivät loukkaantuneet, mutta henkilöauto kärsi vaurioita.

Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajokorttia. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta. Päihteillä ei ollut osuutta onnettomuuteen.

Liikenne hidasteli pohjoiseen vievillä kaistoilla Joutjärven liittymän eteläpuolella. Pelastus- ja raivaustyöt tukkivat vähäksi aikaa vasemman pohjoiseen menevän kaistan.

Juttua päivitetty 21.1. kello 12.28 poliisin antamilla tiedoilla.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Nina Räty
nina.raty@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi