Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Rehtori Esko Taipale ponnahti Lahden kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi – muista jäsenistä ei meinannut löytyä sopua

Esko Taipale valittiin kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi. Kuva: Mirja Hussain

Lahden uusi kirkkovaltuusto kokoontui keskiviikkona ensimmäisen kerran. Kirkkovaltuuston uutena puheenjohtajana aloittaa Launeen koulun rehtori Esko Taipale Launeen seurakunnasta. Varapuheenjohtajaksi valittiin Matti Vierumäki Keski-Lahden seurakunnasta. Molemmat valittiin luottamustehtäviin yksimielisesti.

Taipale arvioi valtuustokauden suurimmaksi haasteeksi nousevan talouden tasapainon samalla kun kirkon jäsenmäärä laskee.

– Seurakuntalaisista ei saa kuitenkaan tulla pelkkiä rahantuojia, vaan meidän on myös mietittävä toimintaa, Taipale muistutti.

Taipaleen mukaan päätöksenteossa pitää edistää kestävää kehitystä ja että päätöksenteon pitää perustua kristillisiin arvoihin, jotka on myös kirjattu seurakuntayhtymän uuteen strategiaan.

Yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi ilman vastaesityksiä valittiin Puolustusvoimissa työskentelevä, Nastolan seurakunnan Ohto Oksanen. Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajaksi tuomiokapituli on jo aiemmin nimittänyt kirkkoherra Kari Eskelisen.

Lopuista äänestys

Kirkkoneuvoston jäsenten vaali aiheutti kokoukseen useita katkoja, ja kokous venyi lähes viisituntiseksi. Kirkkovaltuuston kokousta edeltäneissä neuvotteluissa osapuolet eivät olleet löytäneet sopua valinnoista, joten paikoista jouduttiin äänestämään. Äänestystä vaativat sekä sosiaalidemokraatit että Joutjärvellä vaikuttava Tavallisten seurakuntalaisten ryhmä. Demarit halusi neuvostoon Erkki Niemisen, Tavalliset seurakuntalaiset Tiina Wallinin.

Suhteellisella vaalitavalla järjestetyssä lippuäänestyksessä kirkkoneuvoston jäseniksi valittiin lopulta Päivi Eskola, Mika Falk, Simo Hiilamo, Eila Jokinen, Regina Leppänen, Pauli Rantanen, Jonna Rothberg-Mikkonen, Kari Simolin, Risto Tarkiainen ja Vuokko Vänskä.

Erkki Nieminen sai riittävästi ääniä, mutta koska neuvoston mieskiintiö oli jo täynnä, hän jäi vaalien jälkeenkin neuvoston ulkopuolelle. Taustalla tässä on kokoonpanon kirkkolain säädös, joka takaa vähintään 40 prosentin edustuksen vähemmistönä olevalle sukupuolelle.

Kasvatuksen ja perheasioiden johtokunnan puheenjohtajaksi valittiin Risto Kaakinen ja diakonian ja sairaalasielunhoidon johtokunnan puheenjohtajaksi Merja-Liisa Norjava.

Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi