Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Apu tuli nopeasti, kun hammas lohkesi

Soili Rusila seurasi tuttua hammaslääkäriä uudelle Hammas Mehiläisen asemalle. Kaupungin palveluakin hän on joskus yrittänyt saada, mutta kokemukset eivät ole hyviä.

Hammaslääkäri Sanna Kartano paikkasi tutun potilaansa Soili Rusilan hampaan Sari Asikaisen avustaessa. Kuva: Katja Luoma

Lahtelainen Soili Rusila istuu Hammas Mehiläisen odotustilassa ja täyttää lomaketta.

– Takahampaasta lohkesi palanen. Onneksi sain nopeasti ajan omalle hammaslääkärilleni.

Rusila on käynyt hammaslääkäri Sanna Kartanon vastaanotolla jo yli vuoden. Kartano työskenteli aiemmin Oralissa, mutta siirtyi Hammas Mehiläiseen, joka avasi ovensa viime viikolla samassa talossa kuin Mehiläisen lääkärikeskus.

Sanna Kartanon lisäksi Mehiläinen palkkasi kolme muuta hammaslääkäriä ja suuhygienistin, jotka kaikki yhtä lukuun ottamatta työskentelivät aiemmin Oralissa.

Uutta tekniikkaa

Uusissa tiloissa on viisi hammaslääkärin vastaanottohuonetta. Uusinta tekniikkaa edustaa muun muassa kardiokeilaröntgenlaite, jolla saadaan tarkkaa kolmiulotteista kuvatietoa hampaistosta ja leukanivelistä.

Soili Rusilan hoidossa ei tällä kertaa tarvita kuvia. Lohjenneessa hampaassa on kova pohja, ja Sanna Kartano paikkaa hampaan nopeasti hammashoitaja Sari Asikaisen avustaessa.

Tilat ovat niin uudet, että hetken verran Asikainen etsii tarvikkeita kaapista.

On luontevaa, että hammaslääkäripalvelu on tarjolla samassa rakennuksessa kuin muutkin lääkäripalvelut. Aluejohtaja Kari Mäkipää

– Tarkoitus on, että joka huoneessa meillä on kaikki instrumentit ja tarvikkeet samalla lailla sijoitettuna. Silloin voimme helposti myös vaihtaa huonetta tarpeen tullen.

Hammas Mehiläisen aluejohtaja Kari Mäkipää sanoo, että hammaslääkäreiden määrä voidaan vaikka tuplata, jos kysyntä kasvaa.

Mehiläisellä on ennestään jo yli 30 hammaslääkäriasemaa eri puolilla Suomea. Käytäntö on osoittanut, että Mehiläisen lääkärikeskuksen ja työterveyden asiakkaista tulee usein myös Hammas Mehiläisen asiakkaita.

– On luontevaa, että hammaslääkäripalvelu on tarjolla samassa rakennuksessa kuin muutkin lääkäripalvelut.

Mäkipää kertoo, että useat yritysasiakkaat tarjoavat henkilöstölleen myös hammaslääkäripalveluita, jotkut jopa yli tuhannen euron arvosta vuodessa. Työntekijälle etu on verovapaa.

"Kivaa, kun lääkäri selittää"

Soili Rusila menee paikkauksen jälkeen tyytyväisenä kassalle.

– Sanna Kartano on niin hyvä hammaslääkäri, selittää koko ajan mitä tekee ja kuinka kauan vielä kestää. Julkisella puolellakin kävin aiemmin, mutta palvelua ei oikein tahtonut saada. Nyt täytyy varata myös tarkastusaika, saan jonkin pienen alennuksenkin.

Terhi Säynäjärvi
terhi.saynajarvi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi