Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahdessa hillitään vuokratalojen energiankulutusta EU-rahalla, maakuntaan ilmastorahaa satoja tuhansia

Lahdessa tutkitaan, kuinka voitaisiin kustannustehokkaasti alentaa jo asuttujen vuokratalojen energiankulutusta. Kuva: Mikko Kivelä

Päijät-Häme on saanut 430 000 euron EU-rahoituksen maakunnan ilmasto- ja energiatyöhön. Lisäksi hanketta rahoittavat kunnat ja Päijät-Hämeen liitto.

Päijät-Hämeen liitto tuottaa yhdessä keskeisten toimijoiden kanssa alueellisen ilmasto- ja energiatiekartan. Lahdessa keskitytään vuokrataloyhtiö Lahden Talojen peruskorjauskohteissa siihen, kuinka voidaan kustannustehokkaasti alentaa nykyisen asuinrakennuskannan energiankulutusta ja ilmastopäästöjä.

Lahden Talojen peruskorjauskohteissa on tavoitteena remontoida ja seurata kymmentä taloa. Niissä tehdään erilaisia remontointi- ja jälkiasennustoimia ja tarjotaan asukkaille energianeuvontaa.

– Lahden osaprojekti toimii esimerkkinä muille kaupungeille ja vuokrataloyhtiöille niiden suunnitellessa päästövähennyksiä osana peruskorjaushanketta, kertoo kaupungin ympäristöjohtaja Saara Vauramo.

– Lahden Taloilla voidaan tämän projektin myötä keskittyä entistä paremmin jo huomioituihin korjausrakentamisen ympäristönäkökohtiin. On erittäin mielenkiintoista päästä testaamaan myös sellaisia teknisiä ratkaisuja, joita meillä ei ole aiemmin ollut käytössä, sanoo Lahden Talojen kiinteistötarkastaja Elina Rantanen.

Euroopan komission Suomelle myöntämä kokonaisrahoitus ilmastonmuutoksen hillinnän edistämiseen on 9,1 miljoonaa euroa.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi