Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Syyttäjä vaatii poliisiautoon törmänneelle ehdotonta vankeutta

Miestä syytetään yhteensä 15 rikoksesta.

Pakomatkallaan mies törmäsi poliisiauton kylkeen niin, että se vaurioitui korjauskelvottomaksi (ei kuvan auto). Kuva: Anssi Hietamaa

Poliisiautoon tahallaan ajamalla ja peruuttamalla törmännyttä miestä syytetään törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen ja törkeän pahoinpitelyn yrityksen lisäksi yhdeksästä muusta rikoksesta.

Etsintäkuulutettu kolmekymppinen mies oli toissa syksynä jättänyt noudattamatta poliisin pysähtymismerkkiä Lahden Renkomäessä. Hän oli paennut Orimattilan suuntaan ja ajanut viidenkympin alueella tuplanopeutta. Matkustajana oli yksi henkilö. Häntä syytetään muun muassa rattijuopumuksesta.

Kahdesti hän oli pysähtynyt ja peruuttanut kohti poliisiautoa. Ensimmäisellä kerralla hän osui poliisiauton keulaan, toisella kerralla poliisin onnistui väistää.

Mies oli myös kääntänyt autonsa keulan kohti takaa tullutta poliisiautoa ja yrittänyt törmätä siihen. Poliisi väisti nurmikolle.

Erään kadun risteyksessä mies törmäsi tahallaan poliisiauton vasempaan kylkeen. Poliisiauton oikea kylki osui puihin. Se romuttui ajokelvottomaksi. Syyttäjän mukaan kyse oli törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.

Miehen hallusta löytyi amfetamiinia.

Häntä syytetään myös kahdesta varkaudesta Hartolassa ja yhdestä Heinolassa. Miehen epäillään anastaneen koruja, rahaa, hopealusikoita sekä työkaluja ja -koneita yli 10 000 euron arvosta.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta.

Käräjäoikeus jatkaa jutun käsittelyä, kun yksi todistaja saadaan haastetuksi istuntoon.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi