Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Meidän juttu: Filiannan 95-vuotisjuhlissa kuultiin monipuolista naiskuoromusiikkia

Filiannan juhlavuoden huippuhetkiä oli lokakuinen matka Sisiliaan. Kuva: Filianna Lahden Naislaulajat

Filianna Lahden Naislaulajat päätti 95-vuotisjuhlavuoden konsertoimalla Ristinkirkossa 11. joulukuuta 2018. Sylvian joululaulu -juhlakonsertissa kuultiin joululaulujen lisäksi monipuolista naiskuoromusiikkia. Kuoroa johtaa Sabrina Ljungberg.

Filiannan juhlavuoden huippuhetkiä oli lokakuinen matka Sisiliaan Milazzon kuorofestivaaleille. Juhlakonsertin ensimmäinen puoliaika koostui Sisiliassa esitetystä ohjelmistosta. Kuoro tulkitsi muun muassa Annamari Kähärän ja Soila Sariolan teoksia. Sakari Topeliuksen runo Sisilian sypresseistä, Etnasta ja koti-ikävästä kuljetti kuulijat kohti suomalaista, rauhallista joulua.

Juhlistus alkoi vuoden 2017 lopulla, kun Sibeliustalon täytti Filiannalle sovitettu popmusiikki Poppia 100 lasissa! Filianna on Suomen kolmanneksi vanhin toiminnassa oleva naiskuoro, jossa laulaa noin 40 naista. Kuoro toteuttaa monipuolisia konserttikokonaisuuksia ja tekee paljon yhteistyötä eri kuorojen ja muusikoiden kanssa. Filiannan perustaja ekonomi Anna Mäkelä oli merkittävä kulttuurivaikuttaja ja naisyrittäjä Lahdessa. Hän oli myös perustamassa valtakunnallista Naiskuoroliittoa ja Yrittäjänaisten Keskusliittoa 1940-luvulla. Musiikista iloiten, rohkeasti ja lämpimin sydämin kohti Filiannan 100-vuotisjuhlaa!

Marja Leskinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi