Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kolmen miehen mökkiviikonloppu päättyi ikävästi Heinolassa

Kuva: Anssi Hietamaa

Kolmen keski-ikäisen miehen mökkiviikonloppu päättyi mönkijäonnettomuuteen Heinolassa.

Kolmikko oli viettämässä viikonloppua Heinolan maaseudulla viime marraskuussa. Seuruetta isännöinyt mies loukkaantui vakavasti ajettuaan mönkijänsä ulos metsätieltä. Mies oli saunan jälkeen lähtenyt yksin kokeilemaan mönkijää ja kaatunut. Hän sai kuitenkin soitettua mökillä olleille kavereilleen, jotka soittivat hätäkeskukseen ja lähtivät autolla etsimään loukkaantunutta kaveriaan.

Sekä mönkijällä ajanut mies että autoa ajanut kaveri olivat molemmat nauttineet reilusti alkoholia. Hämeen poliisi epäilee heitä törkeästä rattijuopumuksesta.

Loukkaantunutta kaveriaan autolla etsineen miehen teossa saattaa olla kyse niin sanotusta pakkotilasta. Se tarkoittaa, että pakottavan vaaran torjumiseksi on mahdollista tehdä teko, joka muutoin olisi lainvastaisena rangaistava. Tässä tapauksessa autonkuljettaja on ajatellut suojelevansa loukkaantuneen kaverinsa henkeä ja terveyttä, eikä ole nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin ajaa autoa juopuneena.

Asia siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan, ja viime kädessä tuomioistuin arvioi, onko auton kuljettaminen tehty pakkotilassa.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi