Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden virkamiehet eivät toimineet lainvastaisesti Ravintola Seipään meluhaittatutkinnassa

Vapaudenkatu 16:n asukkaat tekivät valituksen siitä, aiheuttaako Ravintola Seipään ilmanvaihtokone kyseenalaista haittaa asuntojen parvekkeille. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahden rakennusvalvonta, ympäristöpalvelut ja ympäristöterveys eivät ole menetelleet lainvastaisesti Ravintola Seipään ilmanvaihtokoneen aiheuttaman melu- ja hajuhaittavalituksen tutkinnassa. Tämä selviää eduskunnan oikeusasiamiehen ratkaisusta.

Lahden virkamiesten menettelystä oli tehty kantelu joulukuussa 2017.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies toteaa raportissaan, että kaupunki ei ole toiminut lainvastaisesti, mutta se olisi voinut toimia ripeämmin. Asian käsittely sen vireille tulosta tilanteen korjaamisen toteamiseen kesti vuoden ja yhdeksän kuukautta, eli melko pitkään. Käsittely ei kuitenkaan viivästynyt lainvastaisella tavalla.

Mittauksia tehtiin parvekkeilla

Kiinteistö oy Vapaudenkatu 16:n asukkaiden tekemä valitus tuli vireille Lahden ympäristöpalveluille kesällä 2016. Valituksessa ympäristöpalveluiden toivottiin selvittävän, aiheuttaako Ravintola Seipään ilmanvaihtokone kyseenalaista haittaa Vapaudenkatu 16:n parvekkeille.

Lahden ympäristöpalvelut teki melumittauksia parvekkeilla. Mittauksien yhteydessä tehtiin aistinvaraisesti hajuhavaintoja. Ilmanvaihtokoneen arvioitiin ylittävän melutason ohjearvot. Seiväs velvoitettiin saattamaan ilmanvaihtokoneen melutaso ohjearvojen mukaiseksi, kuitenkin vähintään alueen taustamelun tasolle.

Uusintamelumittaus tehtiin heinäkuussa 2017. Sen perusteella todettiin, ettei melutasossa ollut tapahtunut muutosta. Ravintola Seiväs pyysi lisäaikaa selvitysten toimittamiseen ja ilmoitti, että asia saatetaan kuntoon maaliskuun 2018 loppuun mennessä.

Maaliskuussa 2018 melutason arvioitiin olevan kutakuinkin alueen taustamelun tasolla.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi