Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Yksinasuvien määrä kasvaa Lahdessa, samoin yksinhuoltajaisien

Noin puolet Lahden asuntokunnista oli vuoden 2017 lopussa yhden hengen talouksia. Kuva: Colourbox

Yksinasujien lukumäärä on kasvanut Lahdessa vuodessa 1 000 henkilöllä. Yksinasuvia kaupungissa oli vuoden 2017 lopussa 31 286.

Kaikkiaan Lahdessa oli viime vuoden lopussa 63 298 asuntokuntaa, joista noin puolet siis oli yhden hengen talouksia.

Lahden asuntokunnissa asui vuonna 2017 keskimäärin 1,9 henkilöä, kerrotaan kaupungilta. Yli kahden hengen asuntokuntia oli viime vuoden lopussa 12 275. Niiden määrä laski vuodessa 169:llä ja viidessä vuodessa 349:llä taloudella.

Kaupungin tilastojen mukaan lahtelaisten asumisväljyys kasvaa ja ahtaasti asuminen vähentyy. Jokaista kaupunkilaista kohti oli viime vuonna asuintilaa 39,7 neliömetriä.

Omistusasunnoissa lahtelaisista asui vuonna 2017 yli puolet. Yhden hengen talouksista omistusasunnossa asui 42 prosenttia. Perhekoon kasvaessa kasvoi myös omistusasumisen suosio, sillä 2-3 hengen asuntokunnista omassa asunnossa asui 67,7 ja vähintään neljän hengen asuntokunnista 78,5 prosenttia.

Kerrostaloasuminen on Lahdessa suosittua. Asuntokunnista kerrostaloissa asui vuoden 2017 lopussa 65,8 prosenttia. Noin neljännes asuntokunnista asui omakotitaloissa ja 8,3 prosenttia rivitaloissa.

Yksinhuoltajaisien määrä kasvaa

Kaupungin ja Tilastokeskuksen tuoreet tilastot kertovat myös, että yksinhuoltajaisien määrä lisääntyy vähitellen. Joka kahdeksas lahtelainen yksinhuoltaja on isä.

Yksinhuoltajaperheiden osuus oli Päijät-Hämeessä vuonna 2017 suurin Hartolassa, 28 prosenttia. Pienin se oli Asikkalassa, 18,2 prosenttia. Myös Hollolassa, Padasjoella ja Orimattilassa yksinhuoltajien osuus on alle 20 prosenttia.

Lahdessa luku oli 27,1 prosenttia.

Yksinhuoltajaperheiden osuus lahtelaisista lapsiperheistä on suurin keskustassa, lähes 45 prosenttia kaikista lapsiperheistä. Yhden huoltajan perheiden osuus on suuri myös Kivimaa-Kiveriö-Joutjärvi-alueella sekä Mukkulassa.

Lapsiperheet suosivat Kariston ja Viuhan kaltaisia uusia omakoti- ja rivitaloalueita. Esimerkiksi Karistossa yli 77 prosenttia kaikista perheistä on lapsiperheitä.

Suhteessa vähiten lapsiperheitä asuu keskustassa, missä alle kolmannes kaikista perheistä on lapsiperheitä.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi