Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Meidän juttu: Orimattilan Marttayhdistys - joulupukki toi lahjaksi runon

Keinutuoli ei ole marttaa varten. Joululahjoja siihen voi asetella, kuten Hannele Pernu esittelee. Kuva: Sirkka-Liisa Papinaho

”Meillä on marttoja monia / armaat astujat kodeissa / kaikille esikuvana / arjen toimijan osassa.”

Näin runoili joulupukki (alias Jorma Heikkilä) Orimattilan Marttayhdistyksen martoille heidän joulujuhlassaan Anninkammarilla. Juhla päätti yhdistyksen vilkkaan toimintavuoden. 

Joulupukin ohella vieraiksi saapuivat kappalainen Tuomas Niskanen ja Niilo Niskanen, 8 vuotta.  Niilo toimi pukin nopsana apurina, mutta flossaus oli ihan huippu. Esimerkki sai martatkin kokeilemaan. Tosin Niilon lantion nopeuteen eivät muut yltäneet!

Orimattilan Marttayhdistys on kaupungin vanhin marttayhdistys ja perustettu jo 1906. Keskusjärjestö Marttaliitto on vain kuusi vuotta vanhempi.

Syksyllä ensimmäistä kertaa järjestetyllä marttailuviikolla ohjelmaa tarjottiin vauvoista vanhuksiin. Mannerheimin Lastensuojeluliiton perhekahvilassa dipattiin vihanneksia ja Erkkilässä laulettiin yhdessä asukkaiden kanssa.

Vapun myyjäisiin rakennettiin patalappupuu ja kevätretkellä testattiin, miten kätevästi Orimattilasta sentään pääseekään Hennan kautta stadin iloihin.

Leena Silenius

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi