Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Meidän juttu: Kurhila-Hillilän kyläteko

Kurhila-Hillilän kyläyhdistys Asikkalasta palkitsi sunnuntaina ensimmäistä kertaa vuoden 2018 kyläteon. Heikkisen perhe sai Kyläteko-palkinnon kylän joulupuurolla Vanhalla Kevarilla.

Heikkiset ovat oma-aloitteellisesti, spontaanisti ja innostavasti järjestäneet lapsille ja aikuisille pihaleikkejä Länsi-Asikkalan koulun pihalla. Parhaillaan leikkeihin on osallistunut lähes kolmekymmentä lasta ja aikuista.

Heikkiset käyttävät taitavasti sosiaalista mediaa, jonka kautta leikkijät saadaan koolle nopealla aikataululla. Leikit innostavat perheitä liikkumaan yhdessä iloisella meiningillä ja samalla oppien myös vanhoja perinneleikkejä.

Kyläyhdistys haluaa Kyläteko-valinnallaan kannustaa ketä tahansa järjestämään yhteistä toimintaa, kaikenlaista yhdessä tekemistä, joka tuottaa hyvää mieltä ja vahvistaa kylän yhteisöllisyyttä. Heikkisten pihaleikit ovat tämän päivän kyläaktivismia, kiittelee kyläyhdistyksen puheenjohtaja Elina Leppänen.

Länsi-Asikkalan koulu on koko alueen keskus, jolle kylien yhdistykset ja toimijat haluavat antaa tukeaan. Kristiina ja Henri Heikkinen perheineen muuttivat Kurhilaan 10 vuotta sitten.

Perheeseen kuuluu lapset Ines, Ilona, Alisa, Ainosofia ja Andro. Länsi-Asikkalan koulun piha on aivan unelma järjestää pihaleikkejä, kertoo Kristiina Heikkinen.

Hän kiittelee myös aikuisia, jotka eivät jää katselemaan sivusta vaan osallistuvat leikkeihin lasten kanssa. Kyllä parin tunnin leikki käy kunnon liikunnasta, toteaa Henri Heikkinen. Suosituin leikki on ollut Rofe ja polde eli Rosvoa ja poliisia. Kinkunsulatusleikit ovat seuraavat näköpiirissä.

Kirjoittaja: Elina
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi