Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Malskiin sijoittava kiinteistöyhtiö: Lahdessa on tulevaisuuden näkymiä

"Teimme perusteellisen selvityksen Lahdesta, ennen kuin päätös syntyi. Kohteita voi löytyä täältä lisääkin", sanoo kiinteistöyhtiön uusista sijoituksista vastaava johtaja Hanna Rauhala.

Kiinteistöyhtiö Kielo ja sitä hallinnoiva pohjoismainen Brunswick Real Estate -yhtiö näkevät Lahdessa kasvun mahdollisuuksia.

– Olemme tehneet perusteellisen selvityksen Lahdesta ennen kuin päätimme sijoittaa tänne. Lahti sopii strategiaamme. Haluamme sijoittaa yliopistokaupunkeihin, joissa on tulevaisuuden näkymiä. Lahti on myös osa pääkaupunkiseudun työmarkkina-aluetta, sanoo Kielon uusista sijoituksista vastaava johtaja Hanna Rauhala.

Brunswick Real Estate on partnereiden omistama, viime vuosina voimakkaasti kasvanut yhtiö. Tähän mennessä Kielo on sijoittanut Suomeen noin 500 miljoonaa euroa. Lahdessa Kielolla on ennestään Vapaudenkatu 22:ssa sijaitseva kiinteistö, jossa toimii muun muassa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Ara.

Viime vuoden lokakuussa perustettu kiinteistöyhtiö Kielo on tähän mennessä sijoittanut muun muassa Tampereella, Turussa, Jyväskylässä ja pääkaupunkiseudulla sijaitseviin kiinteistöihin. Tilat ovat olleet enimmäkseen toimistotiloja. Monissa tiloissa vuokralaisena on kaupunki.

– Esimerkiksi Turussa kaupunki on päävuokralaisemme.

Hanna Rauhala kertoo, että Kielon tavoitteena on kasvaa vahvasti vielä ensi ja sitä seuraavana vuonna.

– Sijoitustahtimme Suomessa jatkuu kiivaana. Kohteita voi löytyä lisää myös Lahdesta.

Kielo on tehnyt pitkään yhteisteistyötä Kinos Property Investmentin kanssa. Rauhala pitää uudenlaisen kohteen rakentamista Lahden keskustassa hyvin mielenkiintoisena.

Brunswick Real Estate rahoittaa sijoituksiaan yhteistyössä pääomasijoittajien kanssa. Yrityksen pääpaikka on Tukholmassa. Työntekijöitä on myös Helsingissä ja Lontoossa.

– Helsinkiin tulee todennäköisesti vielä muutama työntekijä lisää.

Aiemmin Brunswick Real Estate toimi nimellä Sveafastigheter.

Terhi Säynäjärvi
terhi.saynajarvi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi