Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Potilastietojärjestelmä jälleen nurin terveysasemilla – älä soita palvelunumeroon, vaan mene suoraan päivystykseen

Perjantaina ei kannata yrittää yhteyttä puhelimella, vaan kiireellisissä tapauksissa potilaita kehotetaan menemään suoraan ensiapuun. Kuva: Sami Lettojärvi

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän Lifecare-potilastietojärjestelmässä on jälleen ongelmia. Potilastietojärjestelmä lakkasi toimimasta perjantaina puolenpäivän aikaan, mutta se saatiin takaisin käyttöön iltapäivällä kello 15.30 aikaan Lahden, Orimattilan, Nastolan ja Iitin terveysasemilla.

Lue myös: Hyvinvointiyhtymä ja Tieto sopivat Lifecaren ongelmien hyvityksistä – potilasjärjestelmän ongelmista jättilasku veronmaksajille
 

Avovastaanotoilla järjestelmän toimintahäiriöstä on seurannut, ettei kaikkia puheluita pystytä soittamaan perjantaina takaisin. Hyvinvointiyhtymästä suositellaan, että kiireisissä tapauksissa potilaat menisivät suoraan päivystykseen ja ettei puheluja soitettaisi perjantain aikana enempää.

Lifecaren toimintakatkos on haitannut myös potilastietojen kirjaamista ja sen vuoksi osalle potilaista on jouduttu antamaan uusi aika.

Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi