Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Nastolan valtuustoa johtanut Reijo Oksanen: Luottamus Lahteen sopimuskumppanina horjuu, jos Nastopoli lopetetaan

Nastopolin lukion lakkauttamisesta on luvassa äänestys Lahden valtuuston talousarviokokouksessa. Nastolan valtuuston entinen puheenjohtaja Reijo Oksanen (kok.) aikoo tehdä asiasta muutosesityksen. Hän huomauttaa, että Lahden ja Nastolan yhdistymissopimuksen mukaan lukiokoulutusta kehitetään. Kaupunki aikoo lakkauttaa Nastopolin vaiheittain ensi syksystä alkaen.

Kaupunki aikoo lakkauttaa Nastopolin vaiheittain ensi syksystä alkaen.

– Yhdistymissopimus on edelleen voimassa puhumattakaan sen hengestä. On noloa keskustella (lakkauttamisesta) sopimuksen voimassa ollessa ja päättää sen vastaisesti, Oksanen toteaa.

Oksasen mukaan Nastolassa ollaan pettyneitä, ja asukkaat kokevat tulleensa petetyiksi.

– Nastopoli ei ole vain sivistystoimen asia. Rakokiveä on päätetty kehittää ja sen elinvoimaa lisätä. Yrittäjät ja Teollisuusryhmä ovat huolissaan lukion kohtalosta, hän muistuttaa.

Nastopolin opiskelijamäärä on ollut laskussa. Sivistystoimen mukaan lakkauttaminen toisi yli puolen miljoonan euron vuotuisen säästön. Oksasen mukaan kustannusvaikutuksista on ristiriitaista tietoa.

– Jos lukio lakkautetaan, ainakaan lähivuosina kiinteistöistä ei synny säästöä. On syntynyt periaate lopettaa Nastopolin lukio.

Oksasen mielestä lukion lakkauttaminen on ristiriidassa koulutustason nostamisen ja nuorten syrjäytymisen ehkäisemisen kanssa.

– Valtuutettujen uskottavuus on kyseenalaistettu, ja luottamus Lahteen sopimuskumppanina horjuu. Tulen tekemään muutosesityksen.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi