Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

PS:n Lehto: ”Itsenäisyyspäiväjuhlassa pääpaino Afrikan ja muun maailman tansseissa ja heilumisissa” – Mika Kari ärsyyntyi Adolf Ehrnroothin liittämisestä asiaan

Monikulttuurinen Lahti -esitys tempasi lapset mukaansa.

Perussuomalaisten ryhmänjohtajan Rami Lehdon kommentit lapsille järjestetystä itsenäisyyspäiväjuhlasta ärsyttivät Lahden valtuuston ensimmäistä varapuheenjohtajaa Mika Karia (sd.). Lehto siteerasi budjettikokouksen ryhmäpuheenvuorossaan jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothia maanantaina käynnissä olleessa Lahden kaupunginvaltuuston budjettikeskustelussa.

– ”Kansa, joka ei tunne menneisyyttään, ei hallitse nykyisyyttään, eikä ole valmis rakentamaan tulevaisuutta varten”. Siksi me perussuomalaiset olemmekin pöyristyneitä, kun kaupunginjohtajan lapsille järjestämässä itsenäisyyspäiväjuhlassa pääpaino oli Afrikan ja muun maailman tansseissa ja heilumisissa, Lehto lausui.

Lehto jatkoa toteamalla, että perussuomalaisten mielestä lapsille pitää jo pienestä pitäen kertoa ja opettaa, mitä Suomen itsenäisyys on vaatinut, ja kuinka vaikeistakin ajoista on selvitty.

– Kun lapset oppivat tuntemaan menneisyyden, niin he samalla oppivat myös kunnioittamaan ja arvostamaan ikääntynyttä väestöämme. Heitä, ketkä ovat maatamme puolustaneet ja työllään rakentaneet nykyisenkaltaisen hyvinvointivaltio-Suomen. Näin meillä on mahdollisuus kasvattaa lahtelaisista lapsista reippaita tulevaisuuden yrittäjiä ja työntekijöitä, ketkä takaavat meidän suomalaisten hyvinvoinnin tulevaisuudessakin.

”Käsityskykyni yläpuolella”

Kari vastasi Lehdolle toteamalla, ettei anna isänmaan asioita ja veteraanien perintöä ilmaiseksi poliittiseen käyttöön.

– Tuntuu täysin kohtuuttomalta ja käsityskykyni yläpuolella olevalta, että suomenruotsalainen jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth sotketaan perussuomalaisten poliittiseen propagandaan. Sellaisia puheenvuoroja, joita äsken kuulin, luulen että jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth on kuullut rintamalinjan toiselta puolelta ”Iitin Tiltun” kaiuttimesta propagandapuheena. Jätän sen omaan arvoonsa.

Lehdon mukaan perussuomalaiset esittää jälleen kaupungin kulttuurimenojen leikkaamista. Karin mukaan perussuomalaisten ”kulttuurivihamielinen linja” tuntuu jatkuvan.

– Nimenomaan pienituloisille ihmisille mahdollistetaan kulttuuripalveluita. Olen ollut siinä käsityksessä, että valtuutettu Lehto taitaa olla aktiivisempia kulttuuripalveluista nauttijoita kaupungin omilla korteilla, Kari totesi.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi