Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Palaneen ravintola Nissen omistajat avaavat uuden paikan – Nissen kohtalo yhä auki

Ravintola Erika saa uudet omistajat. Kuva: Janne Ranne

Ravintola Erika Lahden Kivistönmäellä on saamassa uudet omistajat. Restel myy Erikan Mukkulan ostarin palossa tuhoutuneen ravintola Nissen omistajille.

Rantamäen perheen omistama Lahden Tähtihuolto oy siirtyy Erikan omistajaksi, kun kauppa astuu voimaan 27. joulukuuta. Ravintolan ovet on tarkoitus avata heti seuraavana päivänä.

– Tuli vastaan, että Erika on myynnissä. Se on tuttu paikka meille. Olemme olleet siinä asiakkaina, kertoo perheyrityksen yksi osakkaista Sari Rantamäki.

Restel sulkee Erikan ovet 18. päivä. Rantamäet eivät aio tehdä joulun aikaan remonttia uudessa ravintolassaan.

– Erika pysyy Erikana. Haluamme kunnioittaa sitä. Ensin asetutaan taloksi, ja sitten aletaan katsella, onko tarvetta muutoksille, Rantamäki kertoo.

Biljardiseura saa kaipaamansa kisapöydän

Yksi varma uudistuskohde on. Erikan vanhan biljardipöydän tilalle hankitaan kunnon kisapöytä. Se on tarpeen, sillä Nissen viisikymmenhenkinen biljardiseura on kaivannut Nissen palon jälkeen uusia tiloja.

– Biljardiseura on ollut aktiivisesti äitiin [toimitusjohtaja Tiina Rantamäkeen] yhteydessä. He miettivät meille jopa eri vaihtoehtoja Nissen tilalle.

Sari Rantamäki kertoo, että seura on ollut erittäin tyytyväinen, että uusi harjoittelupaikka saadaan niin lähelle vanhaa.

Nissen kohtalo hiljentää yhä

Ravintola Nisse paloi tuhopoltossa täysin. Kuva: Katja Luoma

Rantamäki puhuu uudesta ravintolasta innoissaan. Kun puhe siirtyy Nisseen, tauot puheessa pitenevät. Rantamäet ehtivät omistaa Nissen vain pari vuotta, ennen kuin se paloi muun ostarin mukana tuhopoltossa.

– Olihan se 50 vuotta. Sillä on pitkä historia, Rantamäki toteaa hiljaa.

Mukkulan ostoskeskus on vihdoin saatu raivattua pois. Tulevasta ei ole tietoa.

– Yritämme mennä enemmän järki- kuin tunnepuolella Nissen osalta. Se lepää nyt omillaan. Toistaiseksi keskitymme Erikaan.

Mutta tuleeko uutta Nisseä?

– Ensin pitää saada tietoja, tuleeko sinne edes toimitiloja. Jos tulee mahdollisuus siihen, niin mietitään sitten uudestaan, Rantamäki toteaa.

Lue myös: Legendaarinen ravintola Nisse täyttää 50 vuotta Lahdessa – "Jos et ollut sisällä kello 18, sait jonottaa koko illan", muistelee entinen omistaja
 

Vanhasta vielä vanhempaan

Siinä missä Nissessä ehdittiin viettää juuri 50-vuotispäivää, Erikassa vietetään jo muutaman vuoden kuluttua kuusikymppisiä. Samalla paikalla on ollut ravintola ainakin vuodesta 1962. Erika-nimellä ravintola on toiminut vuodesta 1984.

Sari Rantamäki selittää perheensä intoa vanhoihin ravintoloihin sillä, että niissä on oma viehätyksensä.

– Ei tarvitse lähteä rakentamaan uutta. Kun ravintola on noin pitkään pysynyt pystyssä, siinä on vakiintunut asiakaskunta.

Heidi Asplund
heidi.asplund@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi