Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Tiirismaan koululle purkulupa – työ tehdään kesän aikana

Tiirismaan koulu on ollut ilkivallan kohteena jäätyään tyhjilleen kolme vuotta sitten. Kuva on elokuulta 2017. Kuva: Sami Kuusivirta

Sisäilmaongelmien takia tyhjillään oleva Tiirismaan koulurakennus voidaan purkaa. Kaupungin rakennus- ja ympäristölupalautakunta hyväksyi purkuluvan kokouksessaan tiistaina.

Kaupungin tilakeskuksen mukaan purkutyöt voidaan käynnistää koulujen lukuvuoden päätyttyä ensi kesänä. Töitä ei voida aloittaa tätä aiemmin, koska purkamisesta aiheutuisi pöly- ja meluhaittoja sekä turvallisuusriskejä Ursan kentällä toimivalle koululle ja päiväkodille.

Tiirismaan koulu määrättiin käyttökieltoon kolme vuotta sitten sisäilmaongelmien takia. Tämän jälkeen rakennus on ollut jatkuvan ilkivallan kohteena.

Rakentaminen alkaa noin viiden vuoden kuluttua

1960-luvun alussa valmistunut Tiirismaan koulu on mainittu arvokohteena Lahden läntisten osien osayleiskaavassa. Kaupunginmuseo ei pidä rakennuksen korjaamista enää järkevänä, vaikka kohde onkin arkkitehtonisesti, kulttuurihistoriallisesti ja kaupunkikuvallisesti arvokas.

Tiirismaan koulun tontille on suunnitelmissa rakentaa uudet tilat Harjun alakoululle. Hanke käynnistyisi noin viiden vuoden kuluttua, kun Paavolan kampus on saatu valmiiksi.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi