Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lukiolaisten vanhemmat vetoavat Nastopolin puolesta – "Täysin sopimuksen vastaista edes harkita lakkauttamista"

Kaupunki on aikeissa lakkauttaa Nastopolin lukion vaiheittain ensi syksystä alkaen. Kuva: Pirjo Kamppila

Nastopolin lukion vanhempaintoimikunta vetoaa kaupunkia jatkamaan lukion toimintaa. Esitys Nastopolin lukion vaiheittaisesta lakkauttamisesta on vanhempien mielestä sekä kaupungin strategian että Lahden ja Nastolan yhdistymissopimuksen vastainen.

Kaupunki on aikeissa lakkauttaa Nastopolin lukion siten, että uusia opiskelijoita ei enää otettaisi, mutta nykyiset saisivat jatkaa opintonsa loppuun Nastolassa. Sivistyspalveluiden mukaan ratkaisu toisi vähintään puolen miljoonan euron säästön, minkä avulla pystyttäisiin pienentämään ryhmäkokoja kaupungin muissa lukioissa.

Nastopolin vanhempaintoimikunta huomauttaa, että yhdistymissopimukseen sisältyy kirjaus lukiokoulutuksen kehittämisestä. Sopimus on voimassa tämän vuoden loppuun.

– On täysin sopimuksen vastaista edes harkita lukiomme lakkauttamista, ja siksi meillä onkin täysi oikeus vaatia kaupungilta hyviä palveluita, vanhemmat katsovat kannanotossaan.

"Matkat kohtuuttoman pitkiä"

Vanhempaintoimikunnan mielestä Nastolan alueen opiskelijoiden päivistä tulisi kohtuuttoman pitkiä, jos lukiokoulutusta olisi tarjolla vain kaupungin keskustassa.

– Joillekin nastolalaisille opiskelijoille koulun ja kodin välinen matka on lisäksi täysin mahdoton julkisia välineitä käyttäen, kannanotossa huomautetaan.

Kaupungin esittämää säästölaskelmaa Nastopolin lukiolaisten vanhemmat pitävät virheellisenä. Peruskoulun väistötiloja varten tehtyä mittavaa remonttia jyvitetään heidän mielestään virheellisesti lukiolle.

Esillä valtuustossa

Nastopolin opiskelijamäärä on ollut laskussa. Lukiolaisia on nyt 122. Vanhempaintoimikunta epäilee, että Nastopolin yllä pitkään leijunut lakkautusuhka on vaikuttanut lukion houkuttelevuuteen. Erillismarkkinointia ei ole voitu lukioiden tasapuolisen kohtelun takia tehdä.

Lue myös: Nastopolin yhtälö liian vaikea Lahdelle
 

Sivistyslautakunnan esitys Nastopolin lukion alasajosta sisältyy kaupungin ensi vuoden talousarvioon, josta valtuusto päättää maanantaina. Nastopolin vanhemmat pyytävät, että päättäjät antaisivat lukiolle vielä mahdollisuuden opiskelijamäärän kasvattamiseen. Lakkautuspäätöstä ei heidän mielestään pitäisi tehdä ilman kattavia lisäselvityksiä.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi