Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Enää ei riitä, että pukki on raitis ja autoileva – perheillä tarkat toiveet joulupukeista Lahden seudulla

Lahden joulun avauksessa vieraillut pukki kelpaisi ainakin ulkonäkönsä puolesta varmasti myös moneen kotiin aattona: partaa riitti ja nuttu oli komea. Kuva: Mirja Hussain

Lahden seudulla asuvat voivat etsiä joulupukkia tai tarjota pukkipalveluitaan Facebookissa toimivassa ryhmässä.

Yrittäjä ja Lahti City -yhdistyksen tuleva puheenjohtaja Jani Wallenius perusti Joulupukit Lahen alueella -ryhmän kaksi vuotta sitten, kun hän etsi itse perheeseensä joulupukkia. Ryhmän kautta löytyikin lopulta lähes premium-tason pukki, melkein Tangomarkkinoiden finaaliin päässyt laulutaitoinen pukki.

Joulupukki-ryhmä on saanut Walleniuksen mukaan kahdessa sesongissa hyvin tuulta siipiensä alle. Kolmannen sesongin alkaessa ryhmässä on jo yli 200 jäsentä. Palvelu on ilmainen, ja Wallenius on ainoastaan ryhmän ylläpitäjä.

Tämän joulun pukkien etsintä on jo käynnistynyt ryhmässä puolin ja toisin.

– Monilla pukeilla alkavat olla kalenterit jo täynnä, Wallenius sanoo.

Pukista tarkat toiveet

Pukkia etsivien ilmoituksia selaillessa voi huomata, että ihmisillä on usein varsin tarkkoja toiveita siitä, millainen pukin pitää olla. Wallenius on pannut merkille saman ilmiön.

– Ihmiset ovat tulleet tarkemmiksi siinä, ketä kotiinsa päästävät. Taustalla voi olla aiempia, huonoja kokemuksia pukeista.

Enää ei riitä, että pukki mainostaa olevansa raitis ja autoileva. Ilmoituksissa etsitään esimerkiksi laulutaitoisia, lapsirakkaita, sanavalmiita, puheliaita ja iloisia pukkeja. Joku toivoo, että pukilla on näyttää suosituksia.

Aika monelle pukkimainen ulkonäkö on tärkeä, joten halvimmat parrat ja vaatteet eivät käy. Joku toivoo mahdollisimman aidon oloista pukkia, jolloin nuoret pukit karsiutuvat joukosta. Toinen haluaa nähdä pukista ensin valokuvan, jotta pukin ulkoasua ei ole pettymys.

Pukkien hinnoissa eroja

Entä onko Walleniuksen perheessä jo tänä vuonna pukki varattuna? Pukkiryhmän ylläpitäjä vastaa, että neuvottelut lapsen kanssa ovat vielä kesken.

– Lapsi on tullut siihen ikään, että hän ei tarvitse enää joulupukkia, mutta voi olla, että isä vielä haluaa sen, Wallenius naurahtaa.

Jos isä-Wallenius vielä päätyy pukin tilaamaan, niin pukkikeikan hintahaitari näyttäisi ainakin Joulupukit Lahden alueella -ryhmässä olevan noin 50–90 euroa.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi