Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Leijonat keräävät ruokalahjoituksia Lahdessa lauantaina - tavoitteena koota 600 ruokakassia

Hartolan Lions Club & Ladyt keräsivät tällaisia ruokakasseja viime vuonna. Kuusi Lahden Lions Clubia kerää viikonloppuna ruokalahjoituksia kauppojen asiakkailta. Kuva: Sami Lettojärvi

Lions-klubit keräävät kaupoissa asioivilta asiakkailta ruokalahjoituksia toimitettavaksi vähävaraisille avuntarvitsijoille lauantaina. Tee hyvä teko -kampanjaan osallistuu Lahdesta kuusi Lions-klubia.

Leijonat ottavat vastaan ruokalahjoituksia Lahdessa lauantaina 8. joulukuuta kello 11–15 Karisman, Launeen ja Paavolan Citymarketeissa, S-market Sykkeessä, Launeen Prismassa ja K-Supermarket Nastolassa. Tänä vuonna tavoitteena on kerätä 600 ruokakassia.

Lahden seurakuntayhtymän diakoniatyö toimittaa ruokakassit jouluksi vähävaraisille avuntarvitsijoille.

Lahjoitus keräysvaunuun

Keräys toteutetaan siten, että asiakas saa ensin kaupan ovella leijonalta esitteen, jossa on keräyksen perustiedot. Asiakas valitsee kauppakierroksellaan jonkin tuotteen, maksaa sen kassalla ja lahjoittaa tuotteen kaupasta poistuessaan leijonien keräysvaunuun.

Lahjoitukset ovat pääsääntöisesti riisiä, pipareita, kahvia, teetä, glögiä, kuivahedelmiä, makeisia ja suklaata. Seurakunnan puolesta kasseihin lisätään levitettä, tuoretuotteita ja pieni kinkku.

Lions Club Lahti Vellamon tiedotteessa kerrotaan, että ihmiset ovat lahjoittaneet joka vuosi ruoan lisäksi myös lapsille suunnattuja leluja, vaatteita ja jalkineita. Ne on ohjattu Mannerheimin lastensuojeluliiton kautta edelleen toimitettaviksi.

Lions Club Lahti Vellamon mukaan monet ihmiset osaavat jo odottaa kauppoihin kerääjiä. Ihmiset kokevat tiedotteen mukaan tavaralahjoituksen helpoksi tavaksi auttaa. Jotkut lahjoittavat jopa kasseittain tavaraa.

Ruokalahjoituksia keräävä kampanja toteutetaan jo yhdeksättä kertaa.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi