Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kaupunginjohtaja: "Itsenäisyyspäivä on iloinen ja arvokas juhla"

Pekka Timosella oli paljon juhlavaa ohjelmaa itsenäisyyspäivänä. Aamu alkoi jumalanpalveluksella Ristinkirkossa ja ilta huipentui itsenäisyyspäivän vastaanottoon kaupungintalolla. Kuva: Sami Lettojärvi

Kaupunginjohtaja Pekka Timosen itsenäisyyspäivän ohjelma alkoi Lahden Ristinkirkossa jumalanpalveluksella, jonka jälkeen hän osallistui kunnianosoitukseen muun muassa Ristinkirkon sankarihaudoilla.

Ristinkirkon tilaisuudessa soitti Lahden Veteraanisoittokunta kapellimestarinaan Urho Hilkku. Puheen piti Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Milla Bruneau.

Seuraavaksi Timosen, ja monen muun, ohjelmassa oli Kansalaisjuhla Sibeliustalossa. Juhlan teemana oli tänä vuonna luonto ja sen turvaaminen tuleville sukupolville. Juhlapuhujana oli Lahti-mitalisti, galleristi Riitta Nuorivaara-Luhtanen. Juhlassa esiintyvät Lahden Nuorisoteatteri, Lahden Tanssiopisto, Lahden konservatorion puhallinorkesteri, Lahden Mieskuoro sekä Varjottaret-yhtye.

Ohjelman Sibeliustalolla jatkui Sinfonia Lahden juhlakonsertilla, jonka kapellimestarina oli Dima Slobodeniouk. Konsertissa kuultiin muun muassa Jean Sibeliuksen, Lotta Wennäkosken ja Einojuhani Rautavaaran sävellyksiä.

Lyhtyjen valossa

Lahtelaiset juhlivat myös ulkona. Kariniemi-seura oli järjestänyt kynttilälyhtyvaelluksen Kariniemenmäelle. Kesäteatterin parkkipaikalta lähtenyt joukko kulki lyhdyt käsissään ylös, jossa seura tarjosi glögiä ja pipareita sekä makkaroita ja vaahtokarkkeja nuotiolla paistettavaksi. Mäeltä laskeuduttiin vesiuruille katsomaan kaupungin järjestämää ilotulitusta.

Partiolaiset järjestivät perinteisen soihtukulkueensa keskustassa. Kulkueessa liikuttiin Vuorikadulta Aleksanterinkadulle, Mariankadulle, josta mentiin torini poikki Ristinkirkolle. Partiolaiset laskivat seppeleensä sankarihaudoille soihtuvalaistuksessa. Ristinkirkolla oli iltahartaus ja lupauksenantotilaisuus.

Timosen ilta huipentui itsenäisyyspäivän vastaanottoon kaupungintalolla. Siellä juhliin osallistui myös hänen vaimonsa Elina Laitakari.

– Itsenäisyyspäivä on mielestäni iloinen ja myös arvokas juhla, Timonen sanoo.

Terhi Säynäjärvi
terhi.saynajarvi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi