Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Rauhan silkkiä Linnan juhliin – Muotoiluinstituutista valmistuneen vaatesuunnittelija Anni Ruuthin puvuilla on sanoma

Keltaisen puvun luonnostelua.

Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista valmistunut vaatesuunnittelija Anni Ruuth suunnittelee kahden kansanedustajan puvut tämänvuotisiin Linnan juhliin.

Kansanedustaja Pilvi Torstin keltainen puku on Ahimsa-silkistä valmistettu ja kantaa rauhan teemaa. Silkin laskostuksessa näkyy rauhan symboli, kyyhky.

– Minulle on erityisen tärkeää, että pääsen juttelemaan asiakkaiden kanssa ja tutustumaan heihin ja heidän ajatuksiinsa. Pilvi Torstin puvussa on vahva sanoma, hän halusi puvun ilmentävän rauhaa, Anni Ruuth kertoo.

Anni Ruuthille on tärkeää materiaalin eettisyys. Ahimsa-silkin valmistuksessa perhosen annetaan kuoriutua vapaasti, ja tyhjistä koteloista kehrätään silkkilankaa. Vastuullisuuden vuoksi materiaalia kutsutaan rauhan silkiksi.

Hääpuku ja housuasu

Vaatesuunnittelija Anni Ruuthin erikoisalaa ovat vastuullisesti tuotettu untuva- ja höyhenmateriaali. Kuva: Maria Hastbacka

Kansanedustaja Sanna Marinin puvun lähtökohtana oli monipuolisuus. Toiveena oli samaan aikaan klassinen, pelkistetty, moderni ja kiehtova puku, joka sopisi itsenäisyyspäivän vastaanoton lisäksi vaikka hääpuvuksi.

Anni Ruuth ajattelee, että laadukkaat vaatteet ovat kuin taideteoksia, joita kantaja vaalii vuodesta toiseen.

– Ajattelen vaatteita taiteena. Ne ovat fyysisiä esineitä, joita kuuluu vaalia äidiltä tyttärelle.

Ruuth suunnittelee myös artisti Yonan esiintymisasun Kohti Linnan juhlia -ohjelmaan. Kokovalkoisessa asussa on strutsin sulkia ja näyttäviä helmikoristeita. Muotokieleltään asu on moderni ja leikkisä housuasu.

Entistä uskaliaampaa pukeutumista

Helsingissä asuva Ruuth suunnittelee itsenäisyyspäivän vastaanoton pukuja kolmatta kertaa.

– Se on aika hektistä aikaa minulle ja Pinja Heikkiselle, joka ompelee puvut. Tänä vuonna kansanedustajien puvuille oli enemmän aikaa, mutta uusi tilaus Yonalle tuli vastikään.

Linnan juhlien pukuloistoa Anni Ruuth odottaa mielenkiinnolla. Hänen mielestään vieraat uskaltavat pukeutua yhä näyttävämmin, käyttävät suunnittelijoita ja myös luottavat ammattilaisten makuun.

Milja Kungas
milja.kungas@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi