Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden kauppahallissa käy myllerrys: tulossa paljon uutta, muun muassa ruokatori ja kahvipaahtimo

Salpausselän Kalan tiskiltä saa muun muassa oman savustamon tuotteita. Jos kalastajilta saadaan saalista, myös Vesijärven kuhaa, nieriää ja siikaakin on luvassa. Kuva: Mirja Hussain

Moni asiakas huokailee, että olisi se kiva kun olisi Lahdessakin oikein monipuolinen kauppahalli. Jossain vaiheessa erikoismyymälät vaihtuivat lounaspaikoiksi, mutta nyt erikoiskauppa on palaamassa halliin.

Kalakauppa aloitti jo Vuorisen lihakauppaa vastapäätä, ja parhaillaan lihapuodin naapuriin remontoidaan monipuolista ruokatori-tyyppistä kahvilaa, johon on suunnitelmien mukaan tulossa muun muassa oma kahvipaahtimo. Uudistusten tavoitteena on saada kauppahalliin monipuolista valikoimaa niin, että asiakas voi täyttää ostoskassinsa entistä täydemmäksi käymällä kauppahallissa.

– Haluamme myös saada entistä enemmän nuoria hallin asiakkaiksi, kertoo rakenteilla olevan konseptin yrittäjä Johanna Asikainen. Hänet tunnetaan myös kahvila Asemapäällikön yrittäjänä.

– Kun meitä pyydettiin mukaan hallin toimintaan, minun ensisijaisena ajatuksenani oli tarjota monipuolisesti lähiseudun tuotteita. Yhtenä yrittäjänä on esimerkiksi Husulan puutarha. Halli saisi eloa ja asiakas pystyisi keräämään kerralla ostoskassiin lihaa, kalaa, leipää, juustoa ja muita tuotteita, hän kuvailee.

Irina Seppälä palvelee Salpausselän Kalan myymälässä Lahden kauppahallissa. Tarjolla on yrityksen omia tuotteita, saatavuuden mukaan tuoretta kalaa ja jouluksi tulevat sillit. Kuva: Mirja Hussain

Uusi paikka saa nimen Sivuraide.

– Tarjoamme aamiaista ja terveellistä, ravitsevaa ruokaa muutaman yrittäjän voimin. Pyrimme avaamaan tammikuun alussa, se on kiinni laitetoimituksista.

Tuoretta saaliin mukaan

Kalakaupasta vastaa Salpausselän Kala ja myymälä palvelee ainakin toistaiseksi eli kyseessä on pop-up -myymälä.

– Avasimme marraskuun puolivälissä ja vuokrasopimus on joulukuun loppuun. Kauppa on käynyt ihan hyvin ja kovasti meidän haluttaisiin jatkavan myös joulukuun jälkeen, kertoo kalakauppias Ari Seppälä. Hallin uudistuva ilme osaltaan kannustaisi jatkamaan.

Vähittäismyynti ei ole sitä mitä Salpausselän Kala eniten tekee, yritys on keskittynyt tukkukauppaan ja palvelemaan ravintoloita ja kauppaliikkeitä. Mutta mikä siinä auttoi, kun niin kovasti pyydeltiin – ainakin nyt joulun alla kokeillaan taas.

– Tämä on liiketoimintaa, Ari Seppälä muistuttaa. Kauppa kannattaa jos on asiakkaita.

Kalakaupan tiskillä on tuoretta lohta ja oman savustamon tuotteita. Ne ovat kuluttajille entuudestaan tuttuja lahtelaismarkettien valikoimista. Mikäli kalastajilta saadaan saalista, paikallisten järvien kalaa kuten Vesijärven kuhaa, siikaa ja nieriää on luvassa.

– Jouluksi sitten tulee perinteisiä joulukaloja, kuten sillejä ja mätiä, kalakauppias lupaa. Kalakauppa palvelee toistaiseksi keskiviikosta lauantaihin.

Lisäksi hallissa jo toimiva cafe Annika laajentaa omaa toimitilaansa entisestään.

Kauppahalliin toivotaan uutta asiakaskuntaa ja etenkin nuoria. Perinteinen joulupuu on myös paikallaan. Kuva: Mirja Hussain
Mervi Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi