Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Moottoritie käy pian entistä tutummaksi Diili-Ollille – "Vaimo pitää Lahdessa asumisesta"

Diili-voittaja Olli-Pekka Villan isä on lääkäri ja äiti sairaanhoitaja, eli hänellä ei ole perheessä yrittäjätaustaa. "Vanhemmille tuli varmaan pienenä sokkina, että yritys perustettiin. Mutta kyllä hekin ovat siihen ajatukseen jo lämmenneet, kun ovat nähneet, että tässä pärjätään ja osataan hommamme." Kuva: Sami Kuusivirta

Teollisuusrakennus Palttinakadulla, halli numero kuusi. Ei uskoisi, että täällä tehdään toimistotyötä.

– Alakerta palvelee varastotilana, ja remontoitiin tämä yläkerta toimistoksi, selittää portaikon yläpäästä sisään huitova Olli-Pekka Villa, firman osakas ja asiakkuusjohtaja – ja tv-ohjelma Diilin tuore voittaja.

Teollisuushalli on etätyön varassa toimivalle, eri SOK:n myymälöihin uudistuksia tekevälle Muutosryhmälle juuri sopiva. Niin on Villan mielestä myös yrityksen nykyinen kotikaupunki.

– Lahti on logistisesti niin hyvällä paikalla ja täällä on yritysten niin helppo toimia, että Lahden kannattaisi brändäytyä nimenomaan yrittäjien kaupungiksi, Villa sanoo.

Villa siirtyy pian Kytölän hallista Helsinkiin kansanedustaja-liikemies Harry "Hjallis" Harkimon yhtiöön. Lahtea hän ei aio kuitenkaan jättää.

– Vaimo pitää Lahdessa asumisesta, ja itsekin olen tänne jo jämähtänyt. Motari on tullut muutenkin jo tutuksi, kun on käynyt Helsingissä työn puolesta miltei joka päivä.

Tunnin unilla kuvauksissa

Sunnuntaina päättyneen Diili-sarjan jaksot kuvattiin pääosin kesäkuussa.

Vaikka sarjassa näkynyt jännite luotiin muiden tosi-tv-tuotantojen tapaan osin leikkauksella, katsojille välittynyt tunne kilpailijoiden kovasta paineesta oli todellista.

Kuvaukset olivat vähän niin kuin armeija – muistelee hyvällä, mutta ei menisi uudestaan. Diili-voittaja Olli-Pekka Villa

Tehtävien aikaraja oli yleensä päivän tai puolitoista vuorokautta, ja tehtäviä suoritettiin yönkin yli. Esimerkiksi mobiilisovellusta tehdessä Villa kertoo nukkuneensa kuvauspäivien välillä vain tunnin.

– Diili oli fyysisesti ja henkisesti aika kovakin keikautus, mutta antoi paljon. Se oli vähän niin kuin armeijakokemus – muistelee hyvällä, mutta ei menisi uudestaan, kertoo Panssariprikaatissa palvellut reservin vänrikki.

 

Counter-Strike lievittää stressiä

Valvomisessa ja tiimipelaamisessa auttoi kuitenkin armeijan ja työuran lisäksi harrastus eli verkossa joukkueina pelattava Counter-Strike-ammuntapeli.

Villa aloitti peliharrastuksensa teininä 2000-luvun alussa.

– Tässä vanhoinakin päivinä olemme pelailleet peliä silloin tällöin ja suunnilleen samalla kaveriporukalla. Se on hyvää stressinlievitystä edelleen.

Hjallis on päämäärätietoinen, suoraviivainen ja varmasti vaativa pomo. Meikäläisen tyylinen. Olli-Pekka Villa

Harkimon leivissä Counter-Strikesta ja muista kilpaurheilumielessä pelatuista peleistä, e-urheilusta, tulee työ.

Jo hakuvaiheessa ilmoitettu e-urheiluteema olikin tärkein syy siihen, miksi Villa tarttui tutun lähettämään vinkkiin ja ylipäätään haki Diili-ohjelmaan.

"Meikäläisen tyylinen pomo"

Villa jättää siis nykyiset tehtävänsä vuodenvaihteessa ja siirtyy Diili-voiton myötä tapahtumayritys Starsquadille markkinointijohtajaksi. Yhtiön hallitukseen kuuluvat Diili-ohjelman isäntä Hjallis ja poika Joel Harkimo.

Päätavoitteena on perustaa Suomeen "areenaluokan" e-urheilutapahtuma, johon havitellaan kansainvälisiä joukkueita ja rahakkaita yhteistyödiilejä. Harkimoiden yritys on ollut jo aiemmin mukana järjestämässä Turussa Grail Quest -nimistä peliturnaustapahtumaa, ja sekin jatkuu.

Harkimo ja Villa ovat jo viestitelleet tulevista töistä.

– Hjallis on päämäärätietoinen, suoraviivainen ja varmasti vaativa pomo. Meikäläisen tyylinen, Villa sanoo.

Kuka?

Olli-Pekka Villa

31-vuotias. Kotoisin Vesivehmaalta, asuu Lahdessa.

Voitti MTV3-kanavan Diili-ohjelman sunnuntaina.

Koulutukseltaan tradenomi. Opiskellut Jyväskylän ammattikorkeakoulun liiketalouden erikoisyksikössä Tiimiakatemiassa. Opinnoissa tärkeänä osana oli projektiluontoisten yritysten pyörittäminen.

Muutosryhmä-yrityksen asiakkuusjohtaja vielä reilun kuukauden.

Perusti yrityksen opiskelukavereineen Jyväskylässä vuonna 2010. Yhtiössä on noin 40 työntekijää, ja sen toimipisteet ovat Lahden pääkonttorin lisäksi Tampereella, Jyväskylässä, Mikkelissä ja Turussa.

Villa jatkaa tulevaisuudessakin Muutosryhmän osakkaana ja sen hallituksessa.

Tuomas Haakana
tuomas.haakana@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi