Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Coppassa on savua vain lautasella – mutkaton hiiligrilliravintola on uusin lisä Lahden tarjontaan

Ruokalistalla on tuttuja makuja, ensiarvio sisustuksesta: "ei tyypillisesti suomalainen".

Katja Katajaniemi ja Jaana Tolonen ovat kaupungilla toimistotöissä, joten ulkona tulee syötyä usein. Uutuusravintolan lounas sai kiitosta. Kuva: Mervi Pasanen

Miten ihmeessä ne voivat muka grillata hiilillä sellaisessa liiketilassa, keskustelupalstalla ehdittiin jo pohtia ennen Lahden ravintolamaailman uusimman tulokkaan eli Coppan avaamista.

– Hyvin. Täältä on rakennettu ilmastointiputki koko talon läpi katolle asti ja siellä on vielä mutka, ravintolapäällikkö Johanna Kakko vastaa nauraen asiakaspalvelun lomassa. Totta, ravintolasalissa ei leiju savua, ja ainoa grillauksen aromi tuntuu siinä broilerifileessä, joka on kannettu keittiöstä asiakkaan eteen.

Huoli oli siis turha.

Perunaa ja pihviä

Ei mitään kikkailuja, vaan tuttua ja turvallista. Useimmat menun pääruoat tulevat hiiligrillin kautta. Kuva: Mervi Pasanen

Coppa Eatery on Hämeenmaan ravintola, mutta uniikki sellainen eli ei ole ketjuravintola kuten edeltäjä Rosso esimerkiksi oli. Ruoka on tuttua ja mutkatonta. Jos tykkää selkeästä pihvistä ja reilusta perunalisäkkeestä, tässä makuun osuva ravintola.

Pääruoat tulevat hiiligrillistä, lisäksi on pari pastaa ja burgeria, muutama pizza ja salaatteja. Kasvisruokavaihtoehdot on huomioitu ja ruokia on mahdollisuus saada vegaanisina ja gluteenittomina vaihtoehtoina.

Lounaslistalla on päivittäin kolme vaihtoehtoa, joista yksi on keitto. Edullisin vaihtoehto maksaa hitusen vaille kympin. Alkukeiton kanssa saa salaatin, mutta monessa ravintolassa esillä olevaa alkusalaattipöytää ei ole. Sen sijaan on alkupalaksi leipäpöytä ja aterian voi päättää kahvilla ja hedelmillä.

Juuri sopivasti

Ravintolatila on kapea ja pitkä ja sitä hyödyntäen sisustukseen on luotu erilaisia tunnelmia. Ei mitään vaimennettuja looseja eikä tummaa punaista johon uppoaa. Sen sijaan ruokailija voi valita, istuuko hämärässä nurkassa vai seuraako aitopaikalta kadun tapahtumia.

Katja Katajaniemi ja Jaana Tolonen valitsivat jälkimmäisen toimistopäivän lounaan ajaksi.

– Ruoka on hyvää, tila on väljä ja viihtyisä ja sisustus ei ole aivan tyypillisesti suomalainen. Ei kauhean skandinaavinen, Katajaniemi arvioi. Hän sattuu olemaan sisustusarkkitehti, joten katsoo ravintolaa eri silmällä kuin keskimääräinen ruokailija.

– Katsoimme heti näitä vaaleanpunaisia penkkejä, että ovathan varmasti helposti pestävää materiaalia, naiset paljastavat.

He käyvät joka päivä ulkona syömässä lounasta, ja valitsevat yleensä keittoa tai salaattia. Nyt valinta oli maa-artisokkakeitto.

– Alkusalaatti tuli pienessä lasipurkissa ja oli kyllä hyvää.

Oma lounasseuralainen otti lounaslistalta grillattua possua ranskanperunoilla. Maku sai kiitosta, samoin annoksen koko: ei mitään liikaa. A´la cartesta valittu parmesaanibroileri maistui juuri siltä miltä grillatun ruoan pitääkin, eli savu on yksi tärkeä mauste.

Ravintola lupaa että palvelu on välitöntä ja toteutetaan pilke silmäkulmassa. Ainakin avajaisviikolla lupaus lunastettiin.

Mervi Pasanen
mervi.pasanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi