Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Vasemmistoliiton Elisa Lientola vastaa puoluetoverinsa syytöksiin: "Korhonen varmaan ajattelee, että jos hän tekee elämästäni helvettiä, niin paikka listalta aukeaa"

Seppo Korhonen on yhä tulistunut siitä, ettei häntä valittu vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaaksi. Elisa Lientolan mukaan Korhosen asemaa Lahden vasemmistoliiton valtuustoryhmässä arvioidaan. "Luottamusta ei selkeästikään ole", Lientola sanoo.

Hämeen vasemmistoliiton puheenjohtajan Elisa Lientolan mukaan eduskuntavaalien ehdokaslistalta ulos jätetyn Seppo Korhosen päämääränä on harmin aiheuttaminen puolueelle ja Lientolalle itselleen. Kuva: Erno Laisi

Vasemmistoliiton lahtelaisvaltuutettu Seppo Korhonen on edelleen tulistunut siitä, ettei häntä hyväksytty puolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Keskiviikkona Etelä-Suomen Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa Korhonen väittää, että Elisa Lientola ja muu vasemmistoliiton Hämeen piirin hallitus torppasi hänen ehdokkuutensa viime keväänä tekemänsä "tutkimuspyynnön" takia.

– Hän [Lientola] totesi syynä olleen keväällä tekemäni tutkimuspyyntö Lahden Talojen ja muun muassa SSR:n kabinetissa suhmuroimista rakennusurakoista, Korhonen kirjoittaa.

Hämeen vasemmistoliiton piirin puheenjohtajana vuodenvaihteeseen saakka jatkava ja Lahden vasemmistoliiton valtuustoryhmää johtava Lientola kiistää Korhosen väitteet.

Pitävätkö Korhosen väitteet paikkaansa, Elisa Lientola?

Eivät pidä. Mikään yksittäinen asia ei ole syynä mihinkään. Korhosta on pyydetty miettimään hänen omia toimintatapojaan. Korhonen on syytellyt ihmisiä rikoksista vailla näyttöä ja perusteita. Sellainen toimintatapa ei ole hyvä. Totta kai olemme käyneet keskustelua siitä, että tehdäänkö politiikkaa mustamaalaamalla ihmisten maineita julkisuudessa ja tehdäänkö tutkintapyynnöt valtuuston puhujapöntöstä medialle vai tehdäänkö ne poliisille. Mikään tutkintapyyntö ei kuitenkaan ole syynä mihinkään. Enemmän kyse on hänen riitaisista toimintavoistaan. Se ei kuitenkaan ole ainoa syy Korhosen jäämiselle ulos listalta.

Mitä muita syitä Korhosen jättämiselle ehdokaslistan ulkopuolelle on?

Meillä on 14 parempaa ehdokasta. Ei siihen sen kummempaa syytä tarvita. Tämä ei ole yksin minun vaan piirihallituksen näkemys siitä, mikä on hyvä ja kattava lista. Korhosella ei ole mitään subjektiivista oikeutta vaatia paikkaa listalta. Hänen pitäisi asettua rauhaan itsensä kanssa. Syytä [ulos jäännille] ei kannattaisi hakea mistään muualta kuin hänen omista toimintatavoistaan. Politiikkaa pitäisi tehdä politiikkana. Hän voi neljän vuoden päästä katsoa uudestaan, riittävätkö rahkeet ehdokkaana olemiseen. Riitelemällä paikkaa listalta tuskin löytyy.

Voiko ehdokaslistaan tulla vielä muutoksia?

Meillä on yksi varaehdokas, jos joku nimetyistä ehdokkaista vetäytyisi. Se ei ole Korhonen. Hän tietää, että lista on lyöty lukkoon. Korhonen varmaan ajattelee, että jos hän tekee elämästäni helvettiä, niin paikka listalta aukeaa. Niin ei kuitenkaan tapahdu, varsinkaan tällaisen toiminnan jälkeen. Korhosen toiminnan ainoa päämäärä on harmin aiheuttaminen puolueelle ja minulle.

Korhonen on sanonut, ettei aio lähteä kiistan takia valtuustoryhmästä. Aiotaanko hänet erottaa?

Hän jatkaa useista keskusteluista huolimatta minun kunniani loukkaamista. Tätä asiaa täytyy käsitellä valtuustoryhmässä, koska luottamusta ei selkeästikään ole. En osaa sanoa vielä, milloin asiasta keskustellaan. Minä olen sitä mieltä, ettei ole kovin toverillista laittaa lehtikirjoituksessa suuhuni sanoja, joita en ole sanonut. Se on tarkoituksellista mustamaalaamista, eikä edistä millään tavalla meidän välistä luottamusta.

Lue myös: Kulkukaupalla voi tienata virtuaalirahaa Lahdessa – "Haastamme kaupunkilaiset miettimään liikkumistaan"
 
Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi