Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Vesitaksa nousee Orimattilassa

Kuva: Armi Salonen

Orimattilan kaupunginvaltuusto päätti maanantain kokouksessaan korottaa kaupungin vesitaksaa. Uusi hinnasto tulee voimaan ensi vuoden alussa.

Vesitaksojen korotus hyväksyttiin äänestyksen jälkeen äänin 25–8. Jarkko Jokinen (sd.) esitti Seppo Venesjärven (ps.) kannattamana, että taksojen nostamisesta luovutaan.

Veden ja jätevesiviemärin käyttömaksut kohoavat kuutiota kohden 4,39 eurosta 4,65 euroon. Myös perusmaksut nousevat. Muutaman lähikunnan välisessä hintavertailussa Orimattila asettuu veden ja jäteveden kokonaiskustannuksissa hyvin lähelle kuntien keskiarvoa, Asikkalan ja Hollolan väliin.

Vesitaksan korotukseen vaikuttavat ainakin saneeraukset ja investoinnit. Orimattilan vesitorni kunnostettiin viime vuonna.

Asian käsittelyä edelsi Jarkko Jokisen (sd.) kysymys kyselytunnilla siitä, miksi vesitaksaa korotetaan. Hän esitti, että jäte- ja käsittelyveden taksasta luovuttaisiin. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Aimo Ryynänen (kok.) totesi vastauksessaan, että vesitaksalle on lainsäädäntöperuste.

Marjaana Lahola
marjaana.lahola@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi