Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Ville Skinnari ministerispekulaatioista: "Aivan liian ennenaikaista"

SDP:n varapuheenjohtajan Ville Skinnarin mukaan puolueen selvä tavoite on olla kevään vaaleissa Suomen suurin puolue. Kuva: Sami Kuusivirta

SDP lähtee ensi kevään vaaleihin gallup-kärjessä. Puolueen on tarkoitus tehdä Antti Rinteestä Suomen ensimmäinen demaripääministeri sitten Paavo Lipposen valtakauden.

Puolueen varapuheenjohtaja Ville Skinnari myöntää, että tulevat vaalit jännittävät. Suuria paineita hän ei kuitenkaan tunnusta kokevansa. Vaikka kannatuskäyrät näyttävät puolueen kannalta nyt hyviltä, ei SDP:llä ole varaa himmailuun tai varmisteluun, hän sanoo.

Osan oppositiokaudesta demarit kuluttivat keskinäiseen tappeluun. Skinnarin mukaan tilanne on rauhoittunut. Puoluejohdossa kukin on löytänyt oman roolinsa ja eduskuntaryhmä pelaa aiempaa paremmin yhteen, hän sanoo. Erityisen kehun hän antaa puoluehallitukselle sekä usealle sadalle kenttäaktiiville, jotka ovat osallistuneet puolueen ohjelmien valmisteluun.

Skinnari ilmoitti keväällä 2017 heti tultuaan valituksi puheenjohtajistoon, että SDP on oltava mahdollisimman nopeasti valmis hallitusneuvotteluihin. Tuolloin nykyinen hallitus natisi liitoksissaan. Hallitus ei kuitenkaan kaatunut. Hallitusneuvottelut käydään näillä näkymin ensi keväänä.

– SDP on niihin valmis. Nyt odotellaan, millaisia ideoita muilla puolueilla on, hän sanoo ja ihmettelee esimerkiksi keskustan ja kokoomuksen "aika ohuiksi jääneitä avauksia".

Skinnarin mukaan SDP:n johdolla Suomessa tehtäisiin ensi vaalikaudella perhevapaauudistus ja aloitettaisiin sosiaaliturvan uudistaminen. Luvassa olisi myös investointeja koulutukseen, asuntorakentamiseen ja liikenneinfraan.

– Kaikki nämä asiat ovat myös työllisyyspolitiikkaa, joka on omassa vaalikampanjassani kaiken ytimessä.

Myös ilmasto- ja Eurooppa-politiikka olisivat keskeinen osa demarijohtoisen hallituksen ohjelmaa, Skinnari luettelee.

Skinnari kevään kampanjastaan: "Viimeiset kuusi viikkoa mennään todella kovaa"

Omaa kampanjakoneistoa hän aikoo käynnistellä joulukuussa. Hän arvioi vaalibudjetikseen noin 30 000–40 000 euroa.

– Viimeiset kuusi viikkoa mennään todella kovaa. Silloin pitää olla fysiikka ja pääkoppa kunnossa. 14. huhtikuuta nähdään, miten kävi.

Skinnarin on arvioitu olevan puolueen puheenjohtajan Antti Rinteen ministeripörssissä kohtalaisen korkealla. Minkä ministerisalkun Skinnari haluaisi, jos SDP on hallituksessa?

– En tietenkään ala spekuloida tuollaisilla asioilla. Aivan liian ennenaikaista.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi