Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Poliisi ihmettelee, miksi rikosten määrä on laskussa - jättävätkö ihmiset rikosilmoituksia tekemättä?

Kuva: Juha Poutanen

Rikosten määrä laskee tänä vuonna Hämeessä, ennustaa Hämeen poliisi. Poliisin ennusteen mukaan rikosten määrä on tänä vuonna hiukan yli 53 000. Se on noin yhdeksän prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

Poliisille ilmoitettujen rikosten määrä vaihtelee vuosittain. Poliisin mukaan erityisiä toimintaympäristöstä johtuvia muutoksia, jotka selittäisivät tämän vuoden rikosilmoitusten määrän laskua, ei ole tiedossa.

Äkilliset heilahtelut ilmoitusmäärissä antavat poliisin mukaan aiheen olettaa, että ihmiset eivät jostain syystä tee rikosilmoituksia. Ilmoitusaktiivisuuteen vaikuttaa poliisin mukaan osittain se, uskovatko uhrit poliisin selvittävän rikoksen. Tätä ei kuitenkaan kannata ryhtyä arpomaan, vaan kannattaa tehdä rikosilmoitus, Hämeen poliisi kehottaa. Ennusteen mukaan muista kuin liikennerikoksista selviää tänä vuonna noin puolet. Rikoslaissa lueteltujen rikosten selvittämisprosentti on tänä vuonna ollut kasvussa. Hämeen poliisilaitos on selvittänyt myös niin sanottuja pimeitä rikoksia valtakunnallisesti hyvällä prosentilla.

– Kun tiedot syötetään rikosilmoitusjärjestelmään, on niiden mahdollista päästä analyysin kohteeksi. Jokainen rikosilmoitus tuo poliisille uutta tietoa, joka saattaa auttaa rikoskokonaisuuden selvittämisessä, poliisin tiedotteessa.

Lue myös: Poliisi ei aloita tutkintaa Jalkarannantielle levinneistä ruuveista – ruuveja tiellä myös pari viikkoa sitten
 
Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi