Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Hyvinvointiyhtymä ja Tieto sopivat Lifecaren ongelmien hyvityksistä – potilasjärjestelmän ongelmista jättilasku veronmaksajille

Hyvinvointiyhtymän potilastietojärjestelmän ongelmat aiheuttivat isot kulut ja vaaransivat potilasturvallisuuden. Kuva: Mirja Hussain

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ja Tieto sopivat asiakas- ja potilastietojärjestelmä Lifecaren keväisten ongelmien korjauksista. Yhtymä hyväksyi korjaavat toimenpiteet ja hyvitykset viime perjantaina järjestetyssä hallituksen kokouksessa.

Siitä mitä nämä toimet ovat ja paljonko hyvitystä on tulossa, ei ole tietoa. Yhtymä ei halua antaa ratkaisun yksityiskohdista tietoja julkisuuteen.

Taustalla on Tiedon toimittamasta potilastietojärjestelmästä yhtymälle aiheutuneet ylimääräiset kustannukset. Muun muassa Lahden kaupunki on saamassa tänä vuonna hyvinvointiyhtymältä 11,3 miljoonan euron lisälaskun.

Lisälaskua on tuottanut etenkin Lifecare-potilastietojärjestelmä, jonka ongelmista aiheutui yhtymälle viime keväänä noin viiden miljoonan euron lisäkustannukset.

Potilasturvallisuus vaarantui

Kustannusten Lifecare aiheutti myös potilasturvallisuuden vaarantumisen, kun potilaiden lääkitykseen liittyvät tiedot olivat järjestelmässä väärin. Ongelmia oli myös laboratoriolähetteissä ja ja -vastauksissa. Niin ikään potilaiden laskustus takkuili.

Lahden kaupunki on ilmoittanut haluavansa ulkopuolisen selvityksen yhtymän menojen ylittymisestä. Maanantaina kookoontunut kaupunginhallitus ei myöskään hyväksynyt yhtymän kanssa laadittua palvelusopimusta, vaan se jäi pöydälle.

Heidi Malin
heidi.malin@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi