Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

YLEn MOT: Nuorisosäätiö vedätti tontin hintaa Hollolassa

Hollolan-tontti myytiin viimeksi lähes 2,5 miljoonan euron hintaan, kun sen käypä arvo on Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtajan Jari Laineen mukaan alle miljoona euroa. Kuva: Sami Lettojärvi

Nuorisosäätiön entisen johdon epäillään käyttäneen arvonnousukonettaan myös Hollolan Salpakankaalla, kertoo YLEn MOT-ohjelma.

Epäilyjen kohteena on tontti Salpakankaan ytimessä, puretun ABC-jakeluaseman paikalla. Tontilla on yhä pystyssä matala liikerakennus.

Hintahissin periaate on, että tontin arvo nousee, kun Nuorisosäätiö sitoutuu sille nousevan rakennuksen pitkäaikaiseksi vuokralaiseksi. Nuorisosäätiön tuoma lisäarvo on, että talon nuoret asukkaat saavat yleensä asumistukea eli varmaa rahaa valtiolta. Näillä tuloilla säätiö voi maksaa tontin omistajalle.

Nuorisosäätiöllä on ennestään vuonna 1995 valmistunut vuokratalo Hollolassa.

MOT-ohjelma kertoo, että Salpakankaan Hollolan tontti myytiin vuonna 2016. Myyjä oli osuuskauppa Hämeenmaa ja ostaja suomalainen Lease Deal Park -yhtiö. Hinta oli 1,6 miljoonaa euroa.

MOT:n mukaan Lease Deal Park myi tontin kuukautta myöhemmin Hervannan Vuokratontit -yhtiölle kahdella miljoonalla eurolla. Ostaja oli vakuutuskonserni Sampon tytäryhtiö. Hervannan-yhtiö ei ole enää toiminnassa. ESS:n tietojen mukaan omistaja on nyt Mandatum Life Vuokratontit. Kiinteistösijoitusyhtiö on perustettu vuonna 2016. Mandatum on osa vakuutuskonserni Sampoa.

Seuraavassa vaiheessa Nuorisosäätiö solmi tontille 80 vuoden vuokrasopimuksen. MOT:n mukaan tontin vuokra on kolminkertainen verrattuna normaaliin markkinatasoon Hollolassa.

Lue myös: Parvekekaiteet puuttuvat, rappukäytävät työmaana – vuokralaiset muuttivat Lahden keskustaan taloon, jossa ei saisi vielä asua
Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi