Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Pasi Nurminen ja Pelicans antoivat julkilausuman seuran taloutta koskeneesta Etelä-Suomen Sanomien uutisoinnista

Pasi Nurminen ja Lahden Pelicans oy ovat antaneet julkilausuman Pasi Nurmista ja seuran taloutta koskeneesta uutisoinnista Etelä-Suomen Sanomissa (ESS 28.10.2018 ja 30.10.2018). Julkilausuma on annettu lauantaina ja se on julkaistu Pelicansin verkkosivuilla. Julkilausumassa todetaan, että Nurminen tai Pelicans oy eivät ole olleet mukana tai epäiltynä talousrikostutkinnoissa, joihin uutisoinnissa viitataan. Julkilausuman mukaan Pelicans tai Nurminen eivät ole osallisina missään muussakaan viranomaistutkinnassa, vaikka uutisoinnista voisi saada sellaisen käsityksen.

Julkilausumassa todetaan myös, että erillisillä, toisiinsa liittymättömillä artikkeleilla, sekä sensaatiohakuisilla otsikoinneilla ja kuvituksella pyrittiin luomaan lukijoille vääristyneitä mielleyhtymiä Pelicansista sekä Nurmisesta.

Pelicans ja Pasi Nurminen ilmoittavat julkilausumassa, että he tekevät Etelä-Suomen Sanomien uutisoinnista ja toimintatavoista kantelun hyvän journalistisen tavan rikkomisesta Julkisen sanan neuvostoon ja harkitsevat myös muita toimenpiteitä. He ilmoittavat myös, etteivät kommentoi asiaa julkilausumassa esitettyä enempää.

- Etelä-Suomen Sanomien uutinen perustuu todennettavissa oleviin viranomaistietoihin ja ne on kaikki tarkistettu toimituksessa, vt. päätoimittaja Hanna Myyrä toteaa.

Julkisen sanan neuvosto on Suomessa toimiva joukkoviestinnän julkaisijoiden ja journalistien vapaaehtoisuuteen perustuva itsesääntelyelin, joka ilmoittaa tehtäväkseen tulkita hyvää journalistista tapaa ja puolustaa julkaisemisen ja sananvapautta.

Juttua täydennetty 4.11.2018 kello 13.05 Hanna Myyrän kommentilla.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi